MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bloedonderzoek: Meten is Weten !!!

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Bloedonderzoek: Meten is Weten !!!

Je hebt natuurlijk meerdere mogelijkheden, om je lichaam te meten. Je gewicht met een weegschaal, de omvang van je buik, benen, en dijen bijvoorbeeld met een meetlintje. Maar hoe ziet het er in je lichaam uit ????? Heb je hier weleens over nagedacht????? Je zult denken, hé, wat bedoeld zij hier mee????

Dat kunnen wij ook weten, indien wij regelmatig een check up laten maken bij de arts, maar dat is überhaupt niet nodig. De artsen laten hier en daar bloed prikken, als hun dat nodig vinden, en meestal gaat het om ziekte gerichte waarden . Artsen zullen nooit van zich uit je laten testen, hoe goed je voeding in je bloed wordt opgenomen. Meestal vinden hun dit niet nodig, omdat hun niet  voldoende kennis hebben over deze materie.

Maar, om bloed te laten prikken, is het niet nodig, om bij een arts te zijn. Niet nodig???? Nope !!! Je kan zelf regelmatig een bloedtest laten maken, om op te hoogte te zijn, hoe het in je lichaam uitziet met de nodige voedingstoffen, vitaminen, mineralen en nog meer. Regelmatig is echt van belang, omdat bepaalde waarden eerst na maanden verbetering kunnen laten zien. Dus om het half jaar is een goed advies, omdat men binnen 1 jaar kan zien, hoe het  lichaam van binnen is verandert, of men kan doelgericht aan de waarden werken, die het nodig hebben.

Het is soms van levensbelang, dat men precies weet, wat men eet. Want onze voeding bevat belangrijke voedingsstoffen ( macronutriënten, micronutriënten, bioactive stoffen ). Deze kunnen bepalen, hoe goed je je voelt, of niet, en zelf of lange termijn kunnen deze voedingstoffen invloed op je gezondheid hebben.

Bij de Bloedwaardentest kan je zelf verschillende testen laten doen. Heel gemakkelijk kan je allerlei testen laten doen, om de beste resultaten en doelen voor jezelf te halen. De beste versie van jezelf te worden. Dus is het niet alleen belangrijk te weten, wat de weegschaal zegt, het is nog belangrijker, te weten, wat het lichaam ons zegt. Want bijwijze als wij continu moe zijn, of uitgeput, of gestrest, is dat niet alleen, omdat wij te weinig hebben geslapen, de redenen kunnen anders zijn, als de oorzaak zelf. Dus ons lichaam kan niet praten. Mist hij een goede vitaminen of mineraal, dan stuurt hij ons signalen. Deze interpreteren wij helaas vaak heel fout. Wij hebben dan altijd een reden, ach te weinig geslapen, niet goed geslapen, overwerkt..... Dus blijven we door gaan en missen het signaal van ons lichaam. Wist je, dat je meestal ijzer te kort komt, als je eeuwig moe bent? Ons lichaam is zo complex en toch makkelijk te begrijpen, als wij doen, wat het van ons wil. 

Dus, aarzel niet, en neem meteen een kijkje op deze link van de  Bloedwaardentest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts