MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bewegen & Sport

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Bewegen & Sport
Het is net zo belangrijk te bewegen, als ons dagelijkse eten en drinken. De Vogel vliegt, de vis zwemt en de mens loopt... Als jij gezond wil eten, drinken, of leven, vergeet niet, dat BEWEGEN juist een deel van onze gezondheid uitmaakt. Ik ben geen expert, maar ik kan mee praten, omdat naar mijn ziektegeschiedenis voor mij door sport/trainingen mijn gezondheid verbetert is en zelf mijn bewegingspatroon :-) Ook mijn cardiologen van de Erasmus M. C. Rotterdam adviseren altijd, blijven te sporten en ze zijn ook heel blij met de resultaten, die ik tot nu toe heb bereikt met mijn drijf. In de wachtkamer van de hart polikliniek Rotterdam Erasmus M. C. zijn er meerdere volders, maar een volder is van de Hartstichting, die ik het meest leuk vind en denk, dat iedereen het weten moet, wat erop staat:
Door lichaamsbeweging verdwijnen zorgen en spanningen naar de achtergrond. Mensen die genoeg bewegen, slapen lekkerder en staan in de ochtend fitter op.

Wat is het effect van Bewegen?

  • Bewegen is goed voor het hart en de bloedvaten, maar het doet nog meer met de gezondheid. Door bewegen krijgen mensen een betere verhouding tussen de cholesterolgehaltes LDL en HDL: een verhoogd LDL cholesterolgehalte kan leiden tot slagaderverkalking (vernauwing in de slagaders).Door voldoende te bewegen stijgt het goede cholesterol (HDL). Dat is goed voor de bloedvaten.
  • Door bewegen bereikt men een gezond gewicht: hoe meer iemand beweegt, hoe gemakkelijker het gewicht op peil blijft.
  • Bewegen verbetert de spijsvertering
  • Bewegen gaat botontkalking tegen
  • Bewegen heeft een gunstig effect op diabetes (suikerziekte)
Voor mij is een ding zeker, aan dagen, waar ik gesport heb, of ik ben stevig gewandeld, voel ik mij beter, energieker en ik slaap beter. Ik kan mij een leven zonder bewegen niet voorstellen. Ik heb bijna een maand in coma gelegen in het jaar 2009, en toen ik wakker wordt, kon ik maar nog mijn hoofd bewegen en verder niks. Het was een verschrikkelijke tijd.... Maar ik verheugde mij iedere keer, als de Fysiotherapeute kwam en mijn iets bewoog. En van iets bewegen is meer en meer geworden, tot ik weer mijn armen en benen kon bewegen. Ik was wel toen nog in een rolstoel, maar mijn drijf en sterke wil hebben mij in het heden zover gebracht, dat ik nu weer bijna alles doen kan. Maar dat is dan weer een ander blog..... Bewegen kost niks, neem vaker de trap, en niet de lift. Of fiets naar jouw werk/school/boodschappen, als het dicht bij is. Parkeer de auto iets verder, om paar stappen meer te nemen. Wandel in de middag pauze en neem een frisse neus. Doe gewoon, wat bij jou past ;-) Ik weet hoe het is, als men wil bewegen, toch kan het niet.... Dus, als jij de kans hebt te bewegen, dan doe het ook, hoe, maakt niet uit, MAAR BLIJF BEWEGEN :!: :!: :!:    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts