Ingrediënten
voor 10 muffins:
- 300 g Soyayoghurt zero Sugar of beter soja-kwark ( Provamel)
- 3 El of 30 g Lijnzaden
- 40 g Kokosmeel
- 50 g Sojameel of Amandelmeel
- 120 g Blauwe Bessen
- 10 g Bakingsoda of Bakpoeder
- 1 TL of 3 g Kaneel of Koekkruiden
- iets Zout
BEREIDING
Bakoven op 180 Graden (Hetelucht) opwarmen. Sojakwark, lijnzaad, kokosmeel, sojameel en bakingsoda, zout en kaneel goed met elkaar vermengen, ca. 10 min. opstijven laten. Dan blauwe bessen in de deeg vermengen in een silicone bakblik of silicone vormpjes ca. 10 muffins verdelen. Deze dan 45-60 minuten bakken. Uit de bakoven nemen en goed laten afkoelen.
Voedingswaarde voor de hele deeg met sojameel, bakpoeder (wijnsteen ) en kaneel:
673 C, 48 g KH, 47 g E, 30 g Vet en 11 g Vezels
Voedingswaarde voor een muffin: 67.3 C, 4.8 g KH, 4.7 g E, 3 g Vet en 1.1 g Vezels