MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Blauwe bessen Muffin

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image gallery-item

Ingrediënten

voor 10 muffins:

  • 300 g Soyayoghurt zero Sugar of beter soja-kwark ( Provamel)
  • 3 El  of 30 g Lijnzaden
  • 40 g Kokosmeel
  • 50 g Sojameel of Amandelmeel
  • 120 g Blauwe Bessen
  • 10 g Bakingsoda of Bakpoeder
  • 1 TL  of 3 g Kaneel of Koekkruiden
  • iets Zout

BEREIDING

Bakoven op 180 Graden (Hetelucht) opwarmen. Sojakwark, lijnzaad, kokosmeel, sojameel en bakingsoda, zout en kaneel goed met elkaar vermengen, ca. 10 min. opstijven laten. Dan blauwe bessen in de deeg vermengen in een silicone bakblik of silicone vormpjes ca. 10 muffins verdelen. Deze dan 45-60 minuten bakken. Uit de bakoven nemen en goed laten afkoelen.

Voedingswaarde voor de hele deeg met sojameel, bakpoeder (wijnsteen ) en kaneel: 673 C, 48 g KH, 47 g E, 30 g Vet en 11 g Vezels

Voedingswaarde voor een muffin: 67.3 C, 4.8 g KH, 4.7 g E, 3 g Vet en 1.1 g Vezels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten