Blauwe bessen Muffin

Ingrediënten

voor 10 muffins:

  • 300 g Soyayoghurt zero Sugar of beter soja-kwark ( Provamel)
  • 3 El  of 30 g Lijnzaden
  • 40 g Kokosmeel
  • 50 g Sojameel of Amandelmeel
  • 120 g Blauwe Bessen
  • 10 g Bakingsoda of Bakpoeder
  • 1 TL  of 3 g Kaneel of Koekkruiden
  • iets Zout

BEREIDING

Bakoven op 180 Graden (Hetelucht) opwarmen. Sojakwark, lijnzaad, kokosmeel, sojameel en bakingsoda, zout en kaneel goed met elkaar vermengen, ca. 10 min. opstijven laten. Dan blauwe bessen in de deeg vermengen in een silicone bakblik of silicone vormpjes ca. 10 muffins verdelen. Deze dan 45-60 minuten bakken. Uit de bakoven nemen en goed laten afkoelen.

Voedingswaarde voor de hele deeg met sojameel, bakpoeder (wijnsteen ) en kaneel:
673 C, 48 g KH, 47 g E, 30 g Vet en 11 g Vezels

Voedingswaarde voor een muffin: 67.3 C, 4.8 g KH, 4.7 g E, 3 g Vet en 1.1 g Vezels

Schreibe einen Kommentar