Ingrediënten
2 – 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht )
- 455 g Rode Biet ( geschild gewicht )
- 250 g Wortelen ( geschild )
- 115 g Ui
- 300 g Aardappelen ( 2 grote + geschild )
- 70 g Bleekselderij
- 10 ml Olijfolie
- 1 blokje Groente Bouillon
- 2 – 3 Takjes Tijm
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Schil alle groente en snij in kleine blokjes.
Verwarm in een soep pan de olijfolie en fruit de ui, de wortel- en bleekselderij blokjes.
Naar ca. 5 kunnen de rode biet blokjes erbij en laat deze even mee fruiten.
Voeg nu de bouillon blokje en ca. 700 – 800 ml water en de takes tijm erbij en laat het geheel even koken. Zet de deksel van de pan en laat de soep nu 20 – 25 op laag vuurtje koken.
Voeg als laats de aardappel blokjes erbij en laat de soep nog een keer voor 10 – 15 minuten met de deksel op de pan op een laag pitje pruttelen.
En klaar is de soep 😉
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele soep : 763 C, 144.7 g KH, 18.2 g E, 13.6 g Vet en 32.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 4 : 191 C, 36.2 g KH, 4.6 g E, 3.4 g Vet en 8.2 g Vezel