MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Beet Me Soep

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

2 - 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht )
  • 455 g Rode Biet ( geschild gewicht )
  • 250 g Wortelen ( geschild  )
  • 115 g Ui
  • 300 g Aardappelen ( 2 grote + geschild )
  • 70 g Bleekselderij
  • 10 ml Olijfolie
  • 1 blokje Groente Bouillon
  • 2 - 3 Takjes Tijm
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Schil alle groente en snij in kleine blokjes. kmk1akrwrb61n6j1jxvmaw.jpgfullsizeoutput-3395.jpegfullsizeoutput-3399.jpegfullsizeoutput-3393.jpeg Verwarm in een soep pan de olijfolie en fruit de ui, de wortel- en bleekselderij blokjes. Naar ca. 5 kunnen de rode biet blokjes erbij en laat deze even mee fruiten. Voeg nu de bouillon blokje en ca. 700 - 800 ml water en de takes tijm erbij en laat het geheel even koken. Zet de deksel van de pan en laat de soep nu 20 - 25 op laag vuurtje koken. fullsizeoutput-339a.jpegfullsizeoutput-3394.jpeg Voeg als laats de aardappel blokjes erbij en laat de soep nog een keer voor 10 - 15 minuten met de deksel op de pan op een laag pitje pruttelen. En klaar is de soep ;-) fullsizeoutput-3394.jpegfullsizeoutput-339c.jpeg EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele soep : 763 C, 144.7 g KH, 18.2 g E, 13.6 g Vet en 32.8 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie van 4 :  191 C, 36.2 g KH, 4.6 g E, 3.4 g Vet en 8.2 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten