Turkse Linzenseop

INGREDIËNTEN

Voor 4 – 6 porties:

  • 250 g Rode Linzen
  • 1 Ui ( 80 g )
  • 2 EL Olijfolie ( 15 ml )
  • 1 Blokje Groentebouillon
  • 1 Wortel ( 100 g )
  • 50 g Rijst
  • 1 Teen geperste Knoflook ( 4 g )
  • 1 EL Tomatenpuree ( 20 g )
  • Zout & Peper
  • 1500 ml Water
  • Paprikapeper en verse Peterselie ter garneren

BEREIDING

Was de linzen en de rijst onder lopend water goed af en laat in een afgiet goed uitlekken. Snij de ui en de wortels in heel kleine fijne blokjes en fruit deze in een grote soep pan met olijfolie. Als de ui glazig wordt, voeg de knoflook en de tomatenpuree erbij en roer goed door. Voeg nu de linzen en de rijst erbij en roerbak deze even kort mee. Giet de 1,5 l water met de groentebouillon erbij, voeg nog zout en peper er toe en laat het geheel aan de kook en laat dit hiernaar met een deksel erop nog 30 – 40 minuutjes zachtjes doorprutten. Als de linzen gaar gekookt zijn, pureer de soep goed met een staafmixer, tot een egale gebonden soep is ontstaan. De soep kan jij nu in kommetjes met Paprika Peper en iets peterselie garneren. Wie mag, kan ook een paar druppels citroensap erin doen.Tast toe en eet smakelijk 🙂

Voedingswaarde voor de hele pan soep: 1270 C, 120.8 g KH, 77.6 E, 22.7 g Vet en 6.6 g Vezel

Tip: Deze soep is in de koelkast nog zeker 2 dagen houdbaar en smakt zelf de volgende dag nog beter 😉


Kommentare

Schreibe einen Kommentar