MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Red Beet Carpaccio

Salades
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
INGREDIËNTEN 2 porties:
  • 1 verse Rode Biet ( 80 g )
  • 40 g Rucola
  • 10 g Pijnboompitten
voor de Dressing:
  • 8 ml Olijfolie
  • 10 ml Balsamico
  • 40 ml Agavesiroop
  • 5 g Pindakaas
  • schuitje Citroensap
  • Zout & Zwarte Peper uit Molen

BEREIDING

Verwarm een pannetje en rooster de pijnboompitten erin. Blijf goed roeren, omdat de pijnboompitten snel kunnen verbranden, als de pitten een mooie bruine kleur hebben, zet te pan opzij en laat de pijnboompitten afkoelen.  Maak de dressing klaar, indien je alle ingrediënten goed met elkaar opklopt. Was de rode biet goed af en schaf deze in heel dunne plakken. ( Ik neem verse biet, maar als jouw maag gevoelig is, neem dan een voorgekookte.) Leg de dunne plakken net als dakpannen op een bord. Nu leg jij de rucola op de rode biet en decoreer met de pijnboompitten. Als laatste stapje giet je de dressing er overheen en lekker smullen maar ;-)   Voedingswaarde voor 2 personen: 344 C, 40.2 g KH, 5 g E, 17.4 g Vet en 2.4 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten