MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

De Happinez Kalender van vandaag....

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
De Happinez Kalender van vandaag....
Ik hou van het blaadje HAPPINEZ. Ook heeft Happinez een dagelijkse scheur kalender, die mij elke dag met mooie inspiraties op gedachtes of goede adviezen opvrolijkt :-)  En op 20 Juni stond dit
Als je het ZIJN wilt bereiken, beging dan met het lichaam. OSHO
De Indiase wijsgeer Osho zei :
Je lichaam is de buitenkant van je ZIJN en je ZIJN is de binnenkant van je lichaam.
Volgens hem kun je nooit een staat van spirituele verlichting bereiken, als je niet geworteld ben in lichaamsbewustzijn. Want je lichaamsgevoel is de ingang naar het hier-en-nu, het bewustzijn het ZIJN. Als je je lichaam niet liefhebt, zegt OSHO, kun je niet spiritueel groeien. "Het lichaam is de tempel van je lichaam." Houd daarom van je lieve lijf. Besef hoe hard je lichaam voor je werkt, want een wonderen het elke dag verricht, om te horen, dat jij van het leven kunt genieten. "Het lichaam is het grootste mysterie in het hele bestaan. Heb dit mysterie lief." Wat leuk is dat weer gekozen van de Happinez kalender!!!! Ik probeer wel inderdaad voor mijn lichaam goed te zorgen, met mijn sport, mijn voeding, yoga, regelmatig sauna bezoeken..... Maar ook ik verval helaas gauw in ontevredenheid met mijn uiterlijk of een lichamelijk gebrek. Dus wil ik vanaf nu toch vaker proberen, dat ik voor de spiegel sta en tegen mijn lichaam praat net als tegen een goede vriendin :-) zal nu niet echt zweverig overkomen :-) :-) maar zijn wij ons echt bewust, wat ons lichaam en ons ziel alles te verduren heeft??? De ene dag hebben wij een vreetbui of een huilbui, of slapen te kort, of of of.... Dan kijken wij de volgende dag in de spiegel en zien maar of de kringen onder de ogen van te weinig slaap, of de dikke ogen van de huilbui, of hebben last van een opgeblazen buik en zijn ook nog eens kritisch.... Nou ja, ons lichaam verwerkt maar!!! De lichaam was niet schuld, om te vreten, of te huilen, of niet willen slapen, of of of.... Dit was de ziel, uit welke redenen ook.... En de lichaam heft het op zijn manier verwerkt. Reactie - Tegenreactie. Wij moeten ons lichaam dankbaar zijn, dat hij ons signalen geeft, als wij iets niet goed gedaan hebben.... Ons lichaam laat ons nooit in de steek....Dus wees lief op jouw lichaam !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts