Scrambled-Tofu “Eggs”

Ingrediënten

1 portie:

  • 100 g Tofu
  • 50 g Bosui of 1/2 Ui ( 45 g )
  • 1/4 Gele Paprika + 1/4 Rode Paprika ( ca. 75 g )
  • 120 g Tomaat
  • 8 ml Olijfolie
  • 15 g Peterselie
  • snuifje Kala Namak ( 1 g )
  • 1 g Paprika Poeder
  • 1 g Kurkuma
  • snuifje Italiaanse Kruiden
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( deco: broccoli kiemen of andere kiemen )

BEREIDING

Snij de peterselie fijn, was goed af en laat even uitlekken. Was de paprika, verwijder de zaden en snij in kleine fijne blokjes. Was de tomaat en snij in kleine blokjes. Snij de bosui in fijne repen, was goed af en laat uitlekken. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de paprika en de bosui.

 

Als de ui iets glazig is geworden, voeg de Tofu erbij, indien jij dat met jouw vingers over de pan kruimelt.

Laat de Tofu goed bruin worden en voeg dan de rest van de ingrediënten. Blijf zo lange roeren, tot de tomaten iets geslonken zijn.

Dien de Scrambled Tofu “Eggs” warm op met iets broccoli kiemen, iets brood, of gewoon met komkommer plakken ( als jij calorieën en KH wil besparen 😉 )

Voedingswaarde: 267 C, 15.2 g KH, 17.3 g E, 15.6 g Vet en 2.8 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *