Quinoaburger in Kokoswraps

Ingrediënten

6 Burgers:

  • 120 g Quinoa ongekookt ( Ik neem de gemengde Quinoa, die is optisch niet zo zaai 😉 )
  • 150 ml water
  • 10 g Verse Peterselie                                                                             
  • 30 g Bosui
  • 2 Kleine Tenen Knoflook ( 6 g )
  • 50 g Teffmeel ( of ander glutenvrij meel )
  • 70 g Tahin ( biologisch van Horizon )
  • 50 ml Water
  • 1 g  Komijn Poeder
  • 1 g Koriander Poeder
  • 1 g Gember Poeder
  • Cayenne Peper naar Believen
  • Zout en Peper naar Smaak

Bijlagen voor de burgers naar believen:

BEREIDING

Was de Quinoa en laat even uitlekken. Doe de Quinoa met 150 ml water in een pan en laat op zacht vuurtje koken tot de vocht is opgevangen. De Quinoa is dan nog niet gaar en dat hoef ook niet, die moet juist iets rauw blijven. Laat de Quinoa afkoelen. Doe ondertussen  de overige ingrediënten in een blender en laat tot een glad mengsel mixen. Doe de Quinoa in een kom, voeg de Tahin-Kruiden mengsel uit de blender erbij en meng alles goed door elkaar. Verwarm de bakoven op 200 graden. Maak uit de Quinoa mengsel 6 middelgrote burgers. Leeg deze op een met bakpapier belegd bakblik en laat 20 minuten in de bakoven bakken. Draai de burgers naar de eerste 10 minuten, daarmee deze van beide kanten lekker knapperig worden. Let op, elke bakoven is anders, dus de Burgers mogen niet te droog worden. Soms zijn 15 -20 minuten oog genoeg. In de tussen tijd kan jij de beleg voor jouw burgers naar believen voorbereiden, hier op de foto een idee:

Als de Quinoa-Burgers klaar zijn, dien nog warm op, zodat iedereen zijn eigen burger naar zijn eigen smaak kan voorbereiden. De burgers smaken trouwens ook koud heerlijk 😉

Hier paar ideeën, hoe jij de wraps kan opmaken. Of ingepakt als pakketjes, of gerold als wrap:

 

Voedingswaarde puur voor de 6 Quinoa-burgers: 1054 C, 127 g KH, 37.2 g E, 44.8 g Vet en 8.4 g Vezel

Voedingswaarde puur voor 1 Quinoa-burger: 176 C, 21.2 g KH, 6.2g E, 7.5 g Vet en 1.4 g Vezel

 

Schreibe einen Kommentar