3 – Ingrediënten Pancake

Er zijn natuurlijk super veel alternatieven van pancakes en pannenkoeken, maar deze is super makkelijk en heeft maar 3 ingrediënten 😉

INGREDIËNTEN

4 grote Pancakes ( 1 – 2 porties ) :

  • 1 grote Banaan ( 100 g )
  • 100 g Boekweit Vlokken of Havermout Vlokken 
  • 150 ml Kokosmelk van Alpro of andere plantaardige Melk naar keuze
  • Olijfolie voor de pan

Voor de garnering:

  • 125 g diepvries Frambozen
  • 100 g Soja yoghurt
  • 50 g Aardbeien
  • 1 TL Kaneel

BEREIDING

Bananen, boekweit vlokken  en de kokosmelk in een keukenmachine goed met elkaar mixen, tot een glad maar vloeiend mengsel is ontstaan.

Verwarm een pan en besmeer met heel weinig olijfolie en geef hier 3 grote EL van  de deeg. Laat de deeg goed in de pan uitlopen, tot het de vorm van een pankoek heft. Laat het goed bakken, tot op de bovenkant blaren te zien zijn. Nu kan jij de pannenkoek makkelijk omdraaien. Bak de pannenkoek nog enkel minuten en haal het uit de pan en zet het op een board. Herhaal dit, tot alle deeg is verbruikt. Leg de pancakes naast elkaar.

Verwarm de frambozen in een pan, zo dat deze ontdooit zijn. Slag de soja-yoghurt met de kaneel op. Leg nu een pancake op een board, schep 1-2 lepel van de framboos-saus, leg nu een pancake erop, en schep weer 1 – 2 lepels van de saus erop, ga zo voort, tot alle pancakes goed met de saus bedekt zijn. Decoreer nog met de aardbeien en dien de pancakes met de rest van de saus en de sojayoghurt. Oh My God 🙂 🙂 🙂 een perfecte ontbijt voor zondagen, als jij genoeg tijd hebt op een lazy sunday morning 🙂 Dit is meer een “brunch”, dus ontbijt en lunch in een vormij 😉 😉

Voedingswaarde met boekweit vlokken met saus en garnering: 833 C, 113.9 g KH, 17,6 g E, 34.5 g Vet en 20 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *