Bloemkool is een groente, die jij in heel verschillende manieren toe kan voorbereiden. Bloemkool valt helaas niet in de smaak van ieder man, maar met de juiste toebereiding en de juiste
Fingerspitzengefühl voor kruiden kan bloemkool verrukkelijk smaken. Bijvoorbeeld: de
Bloemi-Goreng,
Bloemkool Rijst Salade....En bloemkool is heel rijk aan Vitamine C.
INGREDIËNTEN
4 Porties:
- 1 grote Bloemkool ( in hap klaar grote roosjes gesneden ca. 600 g )
- 60 g Havermout
- 40 g Kokosrasp
pittige deeg:
- 70 g Sojameel ( of ander meel naar smaak )
- 3 g Kurkuma
- 3 g Paprikapoeder
- 2 g Komijnpoeder
- Zout & Peper naar smaak
- 300 ml Kokosmelk ( Alpro )
BEREIDING
Verwijder de stronk van de bloemkool en snij in kleine roosjes. Was deze en laat goed uitlekken.
Verwarm de bakoven of 200 graden. Vermeng de havermout met de kokosrasp en laat in een pan even mooi goud bruin kleuren.
Doe de mengsel in een kom en laat afkoelen. Meng in een kom alle ingrediënten voor de deeg en doe de bloemkool erin en hussel goed, tot alle roosjes met de deeg overdekt zijn. Ik neem altijd een plastic zakje ter hulp. Dat gaat heel makkelijk :-)
Nu dep jij de bloemkool roosjes een bij een in de kom met de havermout-kokos-panade. Zet de gepaneerde roosjes naast elkaar op een bakblik ( bekleed met bakpapier )
en bak de bloemkool ca. in 40 minuten gaar. Haal de bloemkool eruit en dien op met een lekker saus naar believen. Ik diende deze met een pittige
selfmade Pindasaus :-) Heerlijk om van te smullen :-)
Voedingswaarde voor 4 porties zonder saus: 1036 C, 109.2 g KH, 47.9 g E, 49 g Vet en 27.8 g Vezel
Voedingswaarde voor ca. 1 portie zonder saus: 259 C, 27.3 g KH, 12 g E, 12.3 g Vet en 7 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *