Vegan Roomkaas

  • Sinds ik Veganist ben geworden, is een ding, wat ik soms heel erg mis, en dat is de KAAS šŸ™ maar naar lange zoeken en uitproberen uit kookboeken en internet pagina’s ben ik op de site van VegetusĀ terecht gekomen, Yes ! This is it ā— ā— ā— Heeeeerlijk, ik voel mij net als een muis in de kaas hemel šŸ˜€ šŸ˜€ šŸ˜€ Want hier staan nog meer kaas recepten šŸ™‚ Ā Twee recepten zijn mijn favorieten. Maar het grappige is, dat ik ooit deze kaas tussen al mijn selfmade vegan tapenades en dips had geserveerd op een verjaardag feest met crackers, slug deze kaas net als een bom aan. Iedereen ( dus non-vegans ) was zo van de vegan „kaas“ hen en weg. Dat is toch weer een teken, dat wij veganisten lekker kunnen eten šŸ™‚ šŸ˜‰ šŸ˜‰

INGREDIƋNTEN

  • 70 g ongebrande ongezouten Cashew Noten ( over nacht in water ingeweekt )
  • 250 g Neutraal Tofu
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 1/2 TL Zout
  • 40 ml Azijn
  • 40 ml Water
  • 60 ml gesmolten Kokosolie ( wijkt af van oorspronkelijk recept )
  • 4 g Italiaanse Kruiden ( wijkt af van oorspronkelijk recept )
  • 1 g Zwarte Peper ( wijkt af vanĀ oorspronkelijk recept.

BEREIDING

Laat de overtollige vocht van de tofu blokje, ingewikkeld in een thee doekje, goed uitlekken, indien je iets zwaars erop legt. Giet de Cashew Noten af en doe deze met de rest van de ingrediƫnten in een keukenmachine.

Snij de Tofu in kleine stukken en voeg toe bij de Cashew Noten.

Laat alles goed mixen, tot jij een egaal glad mengsel hebt.

Bekleed een kom met een groot stuk vershoudfolie

en giet de mengsel erin. Maak het mooi glad en dek af met de overstekende vershoudfolie. Zet de kaas in de koelkast en laat het best over nacht opstijven.

De volgende dag kan je nu gemakkelijk de kaas uit de kom op een board storten en misschien nog met kruiden decoreren. Eet smakelijk šŸ™‚

Ā Ā 

 

 

Voedingswaarde voor de hele kaas: 1281 C, 19.5 g KH, 45.8 g E, 112.7 g Vet en 5.2 g Vezel

Schreibe einen Kommentar