Vegan Paté ( Vegan „Smeer Worst“ )

INGREDIËNTEN

ca. 350 gram =

  • 240 g Kidneybonen ( uitgelekt ) uit Blik
  • 200 g gerookt Tofu
  • 100 g Rode ui ( geschild )
  • 20 g Mosterd
  • 15 ml Olijfolie
  • 20 ml Water
  • 1 g gedroogd Oregano
  • 1 g gedroogd Majoran
  • 1 g gedroogd Italiaanse Kruiden
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Giet de kidneybonen in een afgiet en spoel deze goed onder lopend water af. Laat deze goed uitlekken.

Haal de tofu uit zijn verpakking eruit. Dep deze met een keukenpapier droog en snij in grote blokken. Schil de ui en snij in grove stukken. Vermeng alle ingrediënten in een blender en laat alles goed met elkaar mixen tot een paté.

Schep de Pate in een luchtdichte pot en bewaar het in de koelkast. Je kan de pate heerlijk op je brood smeren, maar je kan het ook als dip voor je groente stiks gebruiken en nuttigen.

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor 350 g ( 1 Pot ) : 730 C, 51.1 g KH, 52.9 g E, 34.9 g Vet en 15.1 g Vezel 

Voedingswaarde voor 1 TL = 10 g : 21 C, 1.5 g KH, 1.5 g E, 1 g Vet en 0.4 g Vezel

Schreibe einen Kommentar