Vegan Kaas

INGREDIËNTEN

1 kaas ( 350 g ) :

  • 70 g voorgekookte Kastanjes ( als jij die niet in huis hebt, kan jij ook Cachew Noten nemen )
  • 70 g Cashew Noten
  • 8 ml Kokosolie
  • 10 ml Citroensap
  • 150 ml Water
  • 12 Edelgistvlokken
  • Zout & Peper
  • 1 g Ui Poeder
  • 1 g Knoflook Poeder
  • naar Smaak ( Komijn, Provinciaalse Kruiden, Basilicum, Paprika Poeder…..)
  • 150 ml Water
  • 8 g Agar Agar ( plantaardig Bindmiddel – Gelatine )

BEREIDING

Doe alle ingrediënten ( behalve de 150 ml water met Agar Agar ) in een blender en laat alles goed met elkaar mixen.

Los de Agar Agar met de 150 ml Water in een pan.

Giet de mengsel uit de blender mee in de Agar Agar, roer alles goed door en breng aan de kook.

De kaas beslag moet goed 2 minuten koken. Blijf de gehele tijd roeren, daarmee de kaas beslag niet verbrand. De consistent van de beslag word wel dikker.

Als de kaas goed dik is geworden, zet je de vuur uit en laat het geheel even kort afkoelen. Doe het ernaar in een bak en laat 4 – 8 uurtjes in de koelkast afkoelen. Of je neemt een silicone bak, of je neem een kom en doet er folie in. Nu kan jij de kaas voorzichtig uit de vorm nemen en in plakken snijden en heerlijk ervan smullen 🙂

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele Kaas ( 350 g ) : 710 C, 57.6 g KH, 20.6 g E, 44.2 g Vet en 6.2 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 dun plakje ( 20 g ) : 41 C, 3.3 g KH, 1.2 g E, 2.5 g Vet en 0.4 g Vezel

Schreibe einen Kommentar