Vegan Apple Crumble Cake

INGREDIËNTEN

8 – 10 porties

  • 300 g  Glutenvrij meel ( bijvoorbeeld van Schär Mix )
  • 1 kleine Banaan ( ca. 85 g )
  • 60 ml MCT Olie
  • 50 ml Plantaardige Melk ( Sojamelk )
  • 80 g Plantaardige Margarine
  • 135 g Erythritol of ander Zoetmiddel

voor de vulling:

  • 745 g Appelen geschild en zonder klokhuis
  • 2 EL Water
  • 5 g Kaneel
  • paar druppel Flavour Drops of paar EL Suiker

BEREIDING

Vet een bakblik in en zet op zij. Vermeng in een kom alle ingrediënten en kneed tot een kruimelig deeg. ( Ik had de olie, de Eryhritol en de melk al van tevoren in de blender gemixt )

Neem 3/4 van de kruimelig deeg en verdeel het in de bakblik en trek een rand omhoog.  Het lijkt moeilijk , maar het lukt heel goed.

Zet de blik en de resterende deeg even in de koeling en laat allebei  opstijven.

In de tussentijd de appelen schillen en de klokhuizen verwijderen. Snij de appelen in kleine blokken. Hoeft niet te klein te zijn. Geef de appel blokken in een pan, voeg de zoetmiddel, kaneel en de water erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel op een laag vuurtje koken. Roer af en toe door, de appelen mogen NIET tot een puree koken. Laat even iets afkoelen.

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht ). Haal de deeg uit de koeling. Giet de appelvulling in de deeg.

Neem de rest van de deeg en kruimel het gelijkmatig over de appelvulling.

Zet de bakblik in de midden van de bakoven en laat gedurende 30 – 35 minuten bakken. Naar afloop van de tijd kan je de cake uit de bakoven nemen en laten afkoelen. Het lekkerst smaakt de cake als die nog net warm is 🙂

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor het hele blik cake : 2529 C, 509.9 g KH, 9.6 g E, 112.9 g Vet en 33.9 g Vezel, 93.9 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 stuk cake van 8 : 316 C, 63.7 g KH, 1.2 g E, 14.1 g Vet en 4.2 g Vezel, 11.7 g Suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *