Sweet Breakfast Pizza

INGREDIËNTEN

1 kleine Pizza: of als ontbijt voor 2 persoon, of als dessert voor 6 personen

  • 125 g Natur Tofu
  • 15 g Agave Siroop ( of meer naar Smaak )
  • 30 g Puur Pindakaas zonder Suiker ( of ander Noten Pasta )
  • 50 g Havermeel
  • 3 g Kaneel
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
  • mini snuifje Zout

voor de Beleg:

  • 40 g Aardbeien
  • 100 g Banaan
  • 30 g Blauwe Bessen
  • 3 g Kokosrasp
  • ( jij kan natuurlijk jouw Pizza naar believen met ander fruit belegen 😉 )

BEREIDING

Verwarm de bakoven 180 graden. Laat de tofu in een met keuken papier belegd afgiet goed uitlekken. Doe nu alle ingrediënten in een keukenmachine en laat goed met elkaar mixen tot een egaal glad deeg.

Doe de deeg in en ronde, met bakpapier bekleed bakblik en laat gedurende 25 minuten in de bakoven bakken.

In de tussentijd kan de fruit beleg voorbereid worden. Doe de aardbeien in een blender en laat tot een puree mixen. Snij de banaan in plakken.

Als de sweet pizza deeg klaar is, haal die uit de bakoven en laat goed koelen. Bestrijk de pizza met de aardbeien puree en beleg met de bananen en de bessen. Doe er nog iets kokosrasp erop en klaar is de sweet pizza 🙂 Eet smakelijk 🙂

 

Voedingswaarde voor de hele pizza: 722 C, 84.1 g KH, 30.5 g E, 29.2 g Vet en 8.7 g Vezel 

Voedingswaarde als ontbijt voor 1 portie van 2 portionen : 361 C, 42.1 g KH, 15.1 g E, 14.6 g Vet en 4.4 g Vezel

Voedingswaarde als dessertportie van 6 portionen: 120 C, 14 g KH, 7.6 g E, 4.9 g Vet en 1.5 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *