Selfmade Hüttenkäse

Ingrediënten

  • 1000 ml Sojamelk unsweeted
  • 250 ml Olijfolie
  • 1 EL Azijn
  • 1 EL Mosterd
  • ( eventueel 40 – 50 g Soja Yoghurt )
  • Zout & Pepper naar smaak

BEREIDING

De Sojamelk in een pan laten koken. Als de melk kookt, de sap van de citroen langzaam erdoor roeren. De pan van de vuur weghalen, maar verder blijven roeren. Met de tijd wordt de melk vaster. Hiernaar even 15 minuten laten afkoelen. Eventueel 1 El Sojayoghurt erdoor roeren maar hoef niet perse. Hierdoor wordt het mengsel iets vaster. Nu het mengsel in een zeef afgieten, waarbij de zeef met een kaasdoek of een schone keukendoek bekleed moet zijn. De einden van de doek voorzichtig naar elkaar brengen en voorzichtig uitwringen. De zeef met de doek en de mengsel erin over een kom hangen, zodat deze goed kan uitlekken. Over nacht in de koelkast goed laten uitlekken. De volgende dag de mengsel uit de doek nemen en eventueel met kruiden naar smaak afmaken. En voilà jou eigen smeer kaas is klaar 🙂

extra Tip: je kan altijd extra verse of droge kruiden net als Italiaanse of Mexicaanse, of knoflook, bieslook,etc. toevoegen. Maak jouw eigen twist en pimp jouw kaas naar jouw eigen smaak 🙂

Voedingswaarde voor het hele recept: 326 C, 4 g KH, 33.1 g E, 18.1 g Vet en 2.1 g Vezels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *