Pompoenpitten-Spread

INGREDIËNTEN

1 glazen pot ( ca. 250 g ) :

  • 150 g Pompoenpitten
  • 30 ml Citroensap
  • 30 ml Olijfolie
  • 15 g verse Basilicum
  • 1 – 2 Tenen Knoflook naar Smaak
  • 10 g Edelgistvlokken
  • 150 ml Water
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een blender en laat 1 – 2 minuten of iets langer met elkaar mixen tot een glad mengsel. Doe de smeersel in een glazen pot met deksel en bewaar in de koolkast. Heerlijk voor op brood of crackers of op rijst- en mailwafels, maar verdunt met water of olijfolie is deze een heerlijke pesto saus voor op de pasta 😉

Voedingswaarde voor 250 g: 1117 C, 28.1 g KH, 42,5 g E, 97 g Vet en 2.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 EL = 25 g: 118 C, 2.8 g KH, 4.3 g E, 9.7 g Vet en 0.3 g Vezel

 

One thought on “Pompoenpitten-Spread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *