Linzen meets Paprika

Ingrediënten

4 porties: ( 2 halve Paprikas = 1 Portie )

  • 4 Paprikas ( rot, geel, orange ) ( ca. 620 g )
  • 2 Stielen Prei ( 230 g )
  • 1 Rode Ui ( 100 g )
  • 1 Wortel ( 150 g )
  • 4 – 5 stielen Bleekselderij ( 92 g )
  • 2  Tenen Knoflook ( 6 g )
  • 12 ml Olijfolie
  • 180 g Rode Linzen
  • 450 ml Gepasseerde Tomaten
  • 1 g Kerriepoeder
  • 1 g Komijnpoeder
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Was en snij de paprika in 2 helften. Verwijder de stengel en de zaden. Zet de paprika bij zij.

Was , pel en snij alle groente in kleine blokjes.

Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui en wortel gedurende 5 minuten erin. Voeg nu de prei en de bleekselderij erbij. Pers de knoflooktenen ook erbij en fruit alle groente goed door.

Was ondertussen de linzen in een vergiet en laat goed uitlekken. Als de fruit iets is geslonken, kan dan de linzen, de gepasseerde tomaten en de kruiden toegevoegd worden. Roer alles goed door elkaar, zet de vuurtje op een laag pitje en laat het geheel met een deksel erop langzaam pruttelen. Dit duurt zo een klein 15 minuutjes.

Voeg iets water zo nodig en roer af en toe goed door. Verwarm de bakoven op 200 graden ( hete lucht oven ). Laat de vulling iets afkoelen. Vul nu de paprika helften met de linzen vulling en zet deze in een ovenschaal. Bedek de ovenschaal met alufolie.

Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de hete oven en laat de paprika goed garen. Haal de Paprikas uit de oven en dien per person 2 helften nog warm op.

Ik had er een quinoa salade bij opgediend. Jij kan natuurlijk ook een ander salade erbij opdienen.

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele gerecht : 1188 C, 178.3 g KH, 60.8 g E, 17.2 g Vet en 73.4 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie ( 2 paprika helfen ) van 4 :  297 C, 44.6 g KH, 15.2 g E, 4.3 g Vet en 18.4 g Vezel


Kommentare

Schreibe einen Kommentar