Glutenvrije Zaden Crackers = Omega 3 crackers

INGREDIร‹NTEN

Deze glutenvrije crackers zijn boordevol met gezonde Omega-3 vetten en smaken verrukkelijk. Je kan bijna niet meer stoppen met eten, als jij een cracker hebt geproefd. Ze werken bij mij gevaarlijk verslavend ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ Here we goโ€ฆ.

  • 50 g Chiazaad
  • 50 g Lijnzaad
  • 50 g Pompoenpitten
  • 50 g Sesamzaad
  • 50 g Zonnebloempitten
  • 3 g Nigella Zaad
  • 200 ml Water
  • 1 – 2 TL Italiaanse of mediterrane Kruiden of andere kruiden naar smaak
  • snuifje Zout & Peper

BEREIDING

Vooraf de bakoven op 180 graden ( hete lucht ) laten opwarmen. Dan alle zaden en kruiden met het water vermengen en een goed half uur laten opstijven. Het mengsel wordt heel plakkerig. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel uit over de bakplaat. Met een spatel of pannenlikker gaat dat makkelijker. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de crackers. Ik zorg ervoor, dat de plak overal ongeveer 1/2 cm dik is. Zet de bakplaat in de midden van de oven en bak ongeveer 35 – 45 minuten. Elke oven is anders, dus controleer af en toe, daarmee de crackers niet verbranden. Na de eerste 15 minuten snij ik de plak met een pizzaroller of een goed mes in vierkante stukjes, want zo laten de crackers zich beter breken zonder stuk te gaan. Maar laat de bakplaat met de plak goed afkoelen, hierdoor worden de crackers nog krokanter. De crackers laten zich in een luchtdicht bakje langer bewaren. Deze crackers passen bij alles, of soep, of salade, of als antipasti met spreads. I love it <3 en be careful, because this lovely crackers are addictive ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰

Voedingswaarde voor de hele recept van ca. 50 stuks: 1005 C, 37.2 g KH, 45.6 g E, 78.6 g Vet en 19.2 g Vezels

Voedingswaarde voor 1 Cracker:ย 20 C, 0.7 g KH, 0.9 g E, 1.6 g Vet en 0.4 g Vezels

Tip: wees niet bang van de hoge vet-waarde. De vetten van zaden zijn bom vol met goeden Omega-3 vetten ๐Ÿ˜‰

 

 

Schreibe einen Kommentar