Geen-Pinda-Saus

Mijn vriendin is er gek op. Zij woont in Duitsland, en als zij mij komt bezoeken, vraag ik haar, of ik  voor haar iets speciaal zou bezorgen. ( Zij is GEEN veganist ) De antwoord is deze: Nee, lieverd alles goed, maar ik zou het heel erg lief vinden, als jij mij een pot van jouw geen-pinda-saus maakt, om deze mee naar Duitsland te nemen. Als jij natuurlijk tijd ervoor hebt.

Tijd??? Nou die is zo klaar!!! , dus die krijgt zij dan ook op de dag van haar reis terug vers gemaakt 🙂

INGREDIËNTEN

1 glazen pot van ongeveer 280 g:

  • 6 ( 135 g ) Medjool  Dadels
  • 45 g Tahin ( Sesampasta )
  • 20 g Edelgistvlokken
  • 2 g Kurkuma
  • 2 g Knoflookpoeder
  • 1 g Cayenne Peper ( of meer naar smaak, ik hou van pittig, dus is het bij mijt altijd meer 😉 )
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 100 ml Kokosmelk ( Alpro )

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een blender en laat goed mixen tot een egaal glad mengsel. Doe de saus in een glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast. Deze is 1 tot 2 weken houdbaar.

Voedingswaarde voor de hele pot: 769 C, 121.2 g KH, 22.2 g E, 29.1 g Vet en 13.9 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 EL = 20 g: 55 C, 8.7 g KH, 1.6 g E, 2.1 g Vet en 1 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *