Carrot-Oat-Easter-Eggs

INGREDIËNTEN

ca. 45 stuks:

  • 200 g Wortelen
  • 85 g Glutenvrije Havermoutvlokken
  • 50 g Witte gedroogde Moerbeien
  • 1 g Vanille Poeder ( Extract )
  • 2 g Kaneel
  • 40 g Kokosmeel
  • 35 g Kokosrasp
  • snufje Zout
  • 150 ml Sojamelk Unsweeted
  • ( wie het graag nog zoeter wil, Zoetmiddel naar smaak )

Ter garnering: 45 g Kokosrasp

 

BEREIDING

Schil de wortelen en snij in iets kleine stukken en laat deze in de keukenmachine hakken.

Meng in een kom alle droge ingrediënten

 

 

 

 

en voeg deze met de sojamelk

 

 

 

 

toe in de keukenmachine en laat het geheel heel lang mixen, tot het een samenhangend mengsel wordt.

Doe in een andere kom de geraspte kokos. Draai nu eivormige balletjes en doe deze in de kom met de kokos en dep de „eieren“ goed in de kokos in zet op een schone board. Doe diet zo lang, tot de hele wortel „deeg“ klaar is.

 

EET SMAKELIJK!!! 

 

Voedingswaarde voor de hele mengsel : 981 C, 122.4 g KH, 30.3 g E, 39.2 g Vet en 16.7 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 stuk van 45 stuks : 22 C, 2.7 g KH, 0.7 g E, 0.9 g Vet en 0.4 g Vezel 

Schreibe einen Kommentar