INGREDIËNTEN 4 porties: 800 g Rode Biet inclusief 200 g Bladen ervan of 200 g Rode Snijbiet 1 Rode Ui ( ca. 100 g ) 15 g Kokosolie 4 Tenen Knoflook ( ca. 20 g ) 400 ml Kokosmelk uit Blik vetarm ( 6 % vet ) 45 g Curry Paste 20 g Tomatenpuree 2Continue reading Red Beet Curry
Pruimen Taart Easy Peasy
INGREDIËNTEN 8 porties: 3 – 4 grote Pruimen ( ca. 380 g ) 180 g Havermeel of een ander Soort Meel ( geen Kokosmeel of Bananenmeel, wordt te droog ! ) 100 g gemalen Noten ( Ik heb hier Hazelnoten gebruikt ) 120 g Erythritol of ander Zoetmiddel 10 g Wijnsteen bakpoeder of ander BakmiddelContinue reading Pruimen Taart Easy Peasy →
Pronto Boekweit Risotto
INGREDIËNTEN 4 porties: 200 g Boekweit 4 Kastanjechampignons ( ca. 160 ) 1 Ui ( ca. 80 g ) 12 ml Olijfolie 2 Tenen Knoflook ( ca. 10 g ) 500 ml Groentebouillon Zout & Peper naar Smaak 1 – 2 Takken Oregano paar schijfjes Limoen of Citroen 1 Amandel of Hazelnoot per portie BEREIDINGContinue reading Pronto Boekweit Risotto →
Peanut Pow(d)er Bars
Ingrediënten ca. 14 stuks 130 g Pindakaas puur met stukjes of ander Notenpasta naar Smaak 80 g Kokosolie 50 g Pekmez ( puur Druivenpuree/stroop zonder suiker ) of ander Zoetmiddel naar smaak 70 g Peanut Powder ( Pinda Meel ) of ander Meel naar smaak 120 g Havermout 25 g gepoft Amaranth of gepoft RijstContinue reading Peanut Pow(d)er Bars →
Eat-Me-Bars – Snoepen zonder spijt ;-)
Ingrediënten ca. 26 – 27 stuks 6 grote Medjool Dadels zonder Pitten ( ca.130 g ) 200 g Havermout 20 g Lijnzaad gemalen 200 g Pindakaas of Amandelpasta of Cashewpasta ( gewoon naar Smaak ) 50 g Rozijnen of Krenten 200 g Vegan Chocolade 75 % ( Ik neem express veel chocolade, daarmee ik deContinue reading Eat-Me-Bars – Snoepen zonder spijt 😉 →
Simit – Turkse Sesamzaad Bagels ( niet glutenvrij !!! )
Simit is oorspronkelijk Street Food in Turkije. In de eerste ochtend uren kan men de stem van een straat verkoper door de hele straat roepen horen: „Taaaaaaazeeeeeee Siiiiiiiiimiiiiiit. Simit Yiyen?“ Dat betekend zo iets als: „Verse Simit ( dan heel in de lengte getrokken 😉 , wie wil Simit eten?“ Inmiddels is het als ontbijtContinue reading Simit – Turkse Sesamzaad Bagels ( niet glutenvrij !!! ) →
Coaching op maat
Eten is een behoefde, genieten is een kunst….. Wij eten, om te leven en om ons goed te voelen. Ons eetgedrag heeft invloed op ons lichaam, geest en ziel. Maar helaas niet alles, wat ons smaakt en ons ziel gelukkig maakt, doet het zelfde met ons lichaam. Soms doet het juist ons lichaam niet zoContinue reading Coaching op maat →
Meten is Weten !!!
Je hebt natuurlijk meerdere mogelijkheden, om je lichaam te meten. Je gewicht met een weegschaal, de omvang van je buik, benen, en dijen bijvoorbeeld met een meetlintje. Maar hoe ziet het er in je lichaam uit ????? Heb je hier weleens over nagedacht????? Je zult denken, hé, wat bedoeld zij hier mee???? Dat kunnen wijContinue reading Meten is Weten !!! →
Pink-Pop Balls
Ingrediënten ca. 12 stuks 175 g Banaan 45 g Kokosrasp 3 g Pink Pitaya Powder ( gewoon op internet besteld 😉 ) 10 g gepofte Rijst 30 g Eiwit Poeder ( naar Smaak ) 80 g Chocolade ( 75 % ) ( Ik heb geen zoetmiddel meer erin gedaan, omdat mijn eiwit poeder als zoetContinue reading Pink-Pop Balls →
Nou een UP TO DATE over mij
Inmiddels ben ik nu 7 jaren vegan door en door. Helaas heb ik over de jaren nog 10 stens erbij gekregen inclusief een hartinfarct en leef sinds 2019 met maar nog 35 – 40 % hartfunctie en een kunstheup erbij. Had ik toch toen al dat weten over vegan eten gehad, had ik mij zelfContinue reading Nou een UP TO DATE over mij →
Bulgur-balletjes Turkse Style – Sivas Mirik Köftesi – Fellah Köfte
Toen ik dit jaar in Turkiye op vakantie was, was ik bij familie uitgenodigd. Super lief van hen, omdat zij speciaal voor mij alles op tafel vegan hadden geserveerd 🙂 Het was Turkse Mezze en heel veel uit de Turkse keuken is al vegan. Er was een gerecht, dat ik qua smaak kende, maar nietContinue reading Bulgur-balletjes Turkse Style – Sivas Mirik Köftesi – Fellah Köfte →
Vegan Sucuk – Turkse Salami
Sucuk is een MUST-HAVE op elke traditioneel ontbijt. Ik heb deze wel stiekem iets gemist, maar ik wist ook niet, hoe ik deze kon vervangen…. Want zonder de juiste kruiden, heb je echt geen kans, om deze zelf te maken. En helaas 🙁 is de Sucuk-Kruidenmix nergens te koop 🙁 Toen ik dit jaar weerContinue reading Vegan Sucuk – Turkse Salami →
Aubergine Puree Turkish Style
Ingrediënten ca. 10 porties ( 1,5 – 2 EL ) 2 grote Auberginen ( ca. 800 g ) 200 g Plantaardige Soja Yoghurt ( zonder suikers ! ) 3 Tenen versgeperste Knoflook 25 g Olijfolie 1 Tl Turkse Pulbiber of Cayenne Pepper 1 snufje Zout naar Smaak Bereiding: Auberginen goed wassen en afdrogen. Prik metContinue reading Aubergine Puree Turkish Style →
Vegan Soja-Köfte
Ingrediënten 2 tot 4 porties ( 16 Stuk ) : 200 g Sojavlokken kokend heet water ( om de Sojavlokken te weken ) 50 g Havermeel 15 g Psylliumvezels 1 TL ca. 4 g Turkse Pulbiberof Pittige Cayennepepper 1 TL ca. 4 g gerookte Paprikapoeder 1 TL ca. 3 g Komijnzaad poeder Zout & PeperContinue reading Vegan Soja-Köfte →
Vegan „Coquilles“
Ik weet, dat de dierlijke vernoeming van gerechten niet ok is voor Veganisten. Maar ik wist echt niet, hoe ik dit gerecht anders moest noemen, omdat ook wij Veganisten soms de smaak van de een of ander product/ gerecht willen vervangen. Sorry 😉 voor alle vis liefhebbers 🙂 INGREDIËNTEN 4 porties á 3 stuks 1Continue reading Vegan „Coquilles“ →
Protein Room Ijs
INGREDIËNTEN 16 kleine porties: 200 g Kookroom 250 Plantaardig Soja Drank ( of ander Plantaardig Drank ) 140 g Banaan ( 1 Banaan zonder Schil ) 60 g Protein Poeder naar Smaak 50 g Vegan Chocolade 70 % – 75 % BEREIDING Doe de eerste 4 ingrediënten in een powerful blender en pureer tot eenContinue reading Protein Room Ijs →
Pasta Carbonara
INGREDIËNTEN 4 porties: 400 g Protein Pasta of ander Pasta 200 g Portobello of ander Paddestoel Soort 15 ml Olijfolie of ander plantaardig Olie 65 ml Tamari saus of Sojasaus 20 ml Appelazijn of gewone Azijn 15 g ( 2 Tenen ) Knoflook 150 g Diepvries Erwten 100 g Cashewnoten (Continue reading Pasta Carbonara →
Knolselderij Schnitzel
INGREDIËNTEN 2 – 3 porties: 500 g Knolselderij 50 – 70 g Glutenvrij meel ( of ander meel, ik naam een Rijstmeel ) 15 g Mosterd 3 g Turkse Pulbiber ( of ander Pepper) 150 ml Soja Drink of andere plantaardige Drank Zout naar Smaak 3 g Knoflookpoeder ( of naar smaak meer of minderContinue reading Knolselderij Schnitzel →
Uien
Uien De herkomst van de plant is onduidelijk, maar waarschijnlijk stamt deze uit Midden-Azië, hoewel daar nooit wilde exemplaren zijn aangetroffen. Uit geschriften van rond 4000 v.Chr. blijkt, dat de ui voor het eerst in delen van Azië, in Iran en Afghanistan, werd verbouwd. In deze periode werd de ui ook in China en laterContinue reading Uien →
Kastanje
Hier een klein Mythisch verhaal, waar de kastanje zijn naam zou hebben gekregen. Het komt uit het Latijnse en heet = Castanea . Ooit was Jupiter, de oppergod en god van de hemel en het onweer, in de bloed mooie nimp, Nea, vervallen. Maar Nea wees zijn genegenheid af en weigerde, om zijn geliefde/minnares te Continue reading Kastanje →
Turkse Bulgur Salade – Kisir
Deze salade ontbreekt in geen een Turkse keuken. Meest wordt het als mezze ( antipasti ) opgediend en is heerlijk ook als bijgerecht, als lunch, of bij een party buffet. Het is geen grote kunst deze salade voor te bereiden, en is de salade in een handomdraai klaar. Deze is niet glutenvrij. Als je een glutenvrijContinue reading Turkse Bulgur Salade – Kisir →
Salie Kruid
Salvia, zijn Latijnse naam betekent “de Helende” . De genezende eigenschappen van salie zijn sinds millennia bekend. ( Salvare in het Latijns = gezond worden of helen of genezen ) De Druïden ( priester van Keltische stammen ) dachten, dat zij met salie de doden weer tot leven konden brengen, de Egyptenaren waren ervan overtuigt,Continue reading Salie Kruid →
Marmercake
INGREDIËNTEN 16 porties: 260 g Schär Bakmeel of ander meel 16 g Wijnsteenbakpoeder of ander bakmiddel 1 Pakje Puddingpoeder, Vanille 150 g Erythritol of ander Zoetmiddel 125 ml MCT olie of ander plantaardig olie 275 ml Sojadrink ongezoet of ander plantaardig melk 10 g cacao poeder 10 g Poederxucker ( Suikerarm ) of normale poedersuikerContinue reading Marmercake →
Snijbiet
Snijbiet is te kopen van mei/juni tot eind september en lijkt op spinazie. Er zijn verschillende soorten snijbiet en horen bij de plantenfamilie van suiker bieten, rode bieten en spinazie. Tot de 18e eeuw was snijbiet een groente met voorkeur, tot het van spinazie wordt verdrongen. Deze groente komt voor in 3 kleuren: met rode steel,Continue reading Snijbiet →
Snij(de)biet pakketten
INGREDIËNTEN 2 – 4 porties ( als hoofdgerecht is het 2 porties, en als bijgerecht is het 4 porties ) 400 g Snijbiet ( met heel grote bladen ) 80 g Ui 2 verse Knoflook Teentjes ( 8 g ) 12 ml Olijfolie 20 g gehakte Walnoten 75 g Quinoa 150 g Water Zout &Continue reading Snij(de)biet pakketten →
Pindakaas Choco Pralines
INGREDIËNTEN 14 porties: 200 g Vegan Chokolade ( ik naam die van Vivani 75 % ) 40 g Pindakaas 10 g gepofte Quinoa snufje Zout ( voor de Salted Caramel effect ;-)) kleine papieren mini muffin vormpjes BEREIDING Breek de chocolade in kleine stukken en laat deze in een pan op een water bad smeltenContinue reading Pindakaas Choco Pralines →
Koolrabi
De koolrabi bestaat in meerdere soorten. Bekend is de wit-groene knol. Ze zijn ook in blauw tot donker violet te krijgen. ( Hier een paarse uit ons eigen moestuin 😉 ) Helaas worden deze soorten niet in normalen supermarkten verkocht. Ze zijn meestal in speciale groente boeren of bio winkel te koop. Er zijn goedeContinue reading Koolrabi →
Sweet Power Courgette Soep
INGREDIËNTEN 2 porties: 2 grote Courgetten ( 700 g ) 40 g Protein Poeder, ik heb die van Plantforce genomen 400 ml Plantaardige Drank ( ik naam die van Wunda Epic Erwten Drankje ) 200 g Blauwe Bessen 20 g Selfmade Granola Gedroogde Bloemen Mengeling ( noten naar smaak ) BEREIDING Was de courgetten goedContinue reading Sweet Power Courgette Soep →
Plantforce Power Breakfast
INGREDIËNTEN 1 portie: 200 g plantaardige Kwark zonder Suikers ( ik naam die van Alpro, omdat deze extra vitaminen en mineralen bevat ) 1 Tl = 4 g Psyllium Husk ( van de merk Big Food ) = goed voor Spijsverteringsgezondheid, Regelmatige stoelgang, verbeterd de Darmbacteriën, Normaal cholesterolgehalt 20 g plantaardige Protein Poeder ( van de merk Third Wave NutritionContinue reading Plantforce Power Breakfast →
Magnesium
In ons lichaam hebben wij gemiddeld ca. 25 g Magnesium. 2/3 bevindt zich in ons skelet, ca. 1/3 in ons weefsel ( vooral in de musculatuur ) en 1 % in de cellen. Het is altijd goed, om Magnesium met een supplement aan te vullen. Er zijn meerdere mogelijkheden supplementen in te nemen. In vormContinue reading Magnesium →
Verse Munt
Er zijn meerdere mythen en verhalen over het ontstaan van de munt. Uiteindelijk gaat het om de saga van de onderwereldse god Hades en het bedriegen van zijn vrouw godin Persephone met de mooie dochter van de onderwereldse revier god Kokytos, de beeldmooie nimf Minthe. De Latijnse naam van munt is Mentha. Naar dat deContinue reading Verse Munt →
Vegan Donau Welle – typisch Duits gebak
Dit gebak is bij een Duitse meester bakkerij niet te missen. De laatste laag is een chocolade laag, welk met golven decoreert wordt. Deze zullen de golven van de Donau- reveer weer geven. En in vergelijk met andere taarten wordt deze niet in punten, maar in rechthoeken serveert. En wees allert, alle lekkere taarten zijnContinue reading Vegan Donau Welle – typisch Duits gebak →
Tijm
Tijm wordt gebruikt door de oude Egyptenaren, om dode farao’s te bewaren, maar ook voor zijn genezende werking. In de antieke Griekenland en door de Romeinen was tijm een genezende kruid. Gebruikt wordt het vooral tegen hoofdpijn, gezwellen, koliek, maagkramp, reumatiek, verlammen en hersenziekten. In de middeleeuwen stond dit kruid als symbool voor moed enContinue reading Tijm →
Radijs
De geslachtsnaam Raphanus stamt uit het Grieks en betekent zoiets als knol of radijs. De soortnaam sativus betekent wild. De naam radijs zou zijn afgeleid van zijn kleur, een woord voor rood van Indo-Europese oorsprong, wat men in het Saksisch tegenkomt als rude, ruda of read, of in het Sanskriet als rudhira, wat voor bloedContinue reading Radijs →
KOOL
Winter is de beste tijd, om kool te eten. Omdat de meeste koolsoorten heel veel vitaminen en mineralen bevatten, is juist dit, wat onze lichamen in de winter nodig hebben, om ziektes te voorkomen. Natuurlijk kan je in de schappen het hele jaar verschillende koolsoorten kopen, maar oorspronkelijk wordt de kool in de koude maandenContinue reading KOOL →
Mandarijnen
De afkomst van mandarijnen is India, en stammen waarschijnlijk af van wilde sinaasappel, die ca. voor 3000 jaren geleden in noordoost India groeiden. Uit India kwamen de mandarijnen in China, Noord Afrika, Australië terecht. Voor het eerst kwamen ze in de 19e eeuw in Engeland terecht en hierdoor verspreidde ze in heel Europa. In 1805Continue reading Mandarijnen →
Vegan Köfte
Köfte is een Turkse gerecht. Oorspronkelijk wordt deze gerecht uit rundergehakt gemaakt, maar zoals alle andere Turkse gerechten, die ik graag at, probeer ik Vegan te maken, daarmee ik van al de lekkere Turkse gerechten nog kan smullen 🙂 Natuurlijk zou het nooit zo lekker smaken als de origineel versie, maar deze is ook verrukkelijkContinue reading Vegan Köfte →
Keto Energie Snack
INGREDIËNTEN 25 porties 100 g Vegan Eiwit Poeder 100 g Dadels 45 g Sonnenbloempitten 45 g Pompoenpitten 150 – 200 ml Water 30 g Kokosrasp ( of andere decoraties net als zaden, cacao poeder, of gehakte noten…. ) BEREIDING Ontpit de dadels en laat deze met de water, de zaden in een blender goed metContinue reading Keto Energie Snack →
Kaki ( Sharonvrucht )
De kaki is een perfecte wintervrucht en is van kleur oranje, welk optisch op een tomaat lijkt, maar een zoete smaak heeft. Ze wordt ook Sharon vrucht genoemd. Een ander naam is ook lotus, wat minder bekend is. Zelf in het Grieks is kaki bekend onder de naam Diospyros, wat letterlijk Godenvrucht betekend. De naamContinue reading Kaki ( Sharonvrucht ) →
Bataat
Wij kennen de bataat ook als: de zoete aardappel. De zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol welke een licht zoete smaak heeft. Ze komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en behoord daarom ook niet de familie van de Nederlandse aardappel. De bataat kwam eind de 15de eeuw eerst op de schepen door zeemannen rond Cristoph Columbus naarContinue reading Bataat →
Vegan Apple Crumble Cake
INGREDIËNTEN 8 – 10 porties 300 g Glutenvrij meel ( bijvoorbeeld van Schär Mix ) 1 kleine Banaan ( ca. 85 g ) 60 ml MCT Olie 50 ml Plantaardige Melk ( Sojamelk ) 80 g Plantaardige Margarine 135 g Erythritol of ander Zoetmiddel voor de vulling: 745 g Appelen geschild en zonder klokhuis 2Continue reading Vegan Apple Crumble Cake →
Pompoen
Dit gewas is een zeer oud cultuurgewas. De verschillende soorten van pompoen waren al lang 5000 v. Chr. te vinden dacht men. Maar naar nieuwe ontdekkingen is de aanbouw van pompoenen op 8000 tot 10.000 v. Chr. te dateren. De tuin pompoen was in Mexico domesticeert. Men gaat ervan uit, dat oorspronkelijk alleen de zadenContinue reading Pompoen →
Vegan Mol Muffins
Nou de naam van deze cake is heel spontaan ontstaan, toen de muffins uit de oven kwamen. Ze zagen uit, als was een mol in de tuin bezig 🙂 🙂 🙂 INGREDIËNTEN 14 Muffins 230 g Speltvolkorenmeel of ander Meel 100 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel 30 g Vegan Protein PoederContinue reading Vegan Mol Muffins →
Pruimen Crumble Cake
INGREDIËNTEN 1 bakblik = 20 porties 100 g vegan Backprotein van Unser Pflänzchen of ander glutenvrij meel 250 g glutenvrij Havermeel 100 g Nutri + Vegan Protein Poeder ( met Appelstrudel Smaak ) kan ook vervangen worden met ander soort meel 1 pakje droog Gist 430 – 450 g plantaardige Melk 50 ml MCT OlieContinue reading Pruimen Crumble Cake →
Vegan Kruidenboter Selfmade
Ingrediënten voor een glazen pot ca. 300 g 225 g Plantaardige Margarine of Boter ( Ik neem sinds kort de margarine van Flower Farm, omdat hier geen Palmvet of Palmolie of dergelijks verwerkt is 🙂 ) Verse Kruiden naar Smaak Ik naam: 4 tenen versgeperste Knoflook = 12 g 1 groot Bosui = 30 gContinue reading Vegan Kruidenboter Selfmade →
Abrikoos
De abrikoos is een steenvrucht en is een vrucht met een stevige binnenwand. De pit, ofwel de steen, bevat een zaad. Aprikozen komen oorspronkelijk uit Noordoost-China. Pas 3000 jaar later kwam de abrikoos in Zuid Asia aan. De Romeinen namen de abrikoos mee naar Europa. Turkije is de grootse leverancier, gevolgd van Italië en Spanje,Continue reading Abrikoos →
Vegan Gluten & Guiltyfree Bramen Cake
INGREDIËNTEN 1 cake = 6 – 8 porties 100 g vegan Backprotein van Unser Pflänzchen of ander glutenvrij meel 85 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel 200 ml Unsweeted Havermelk of ander plantaardig Melk 1 grote of 2 kleine Bananen = 145 g Banaan 10Continue reading Vegan Gluten & Guiltyfree Bramen Cake →
Kersen
De geschiedenis van de kers is niet zo bekend, en men weet niet precies de oorsprong van de kers. Men vermoed, dat de kers al ruim 600 jaar voor Christus in China voorkwam, maar dat is helaas nergens gedocumenteerd. Een Romein brengt de vrucht voor het eerst vanuit een plek, gelegen aan de zuidzijde vanContinue reading Kersen →
Hangop Choco Dessert met Kersen
Ingrediënten : voor 2 porties of 4 porties: 450 g Hangop 30 g gesmolten Vegan Chocolade ( bijvoorbeeld van 75 % van Vivani ) 8 Druppels Flavour Drops of ander Zoetmiddel naar Smaak 50 ml Rum of Ameretto ( kan ook weggelaten worden ) 100 g verse Kersen ontpit of ander fruit naar Smaak BEREIDINGContinue reading Hangop Choco Dessert met Kersen →
Artisjok
Artisjokken zijn de grote, gesloten en geschubde bloemknoppen van een distel soort. De artisjok is gekweekt uit de kardoen, een distel die nog steeds in het wild voorkomt. De oorsprong ligt waarschijnlijk in Perzië en Turkije. Al voor de jaartelling was de artisjok een geliefde delicatesse bij de Egyptenaren en de Romeinen. Ook de FranseContinue reading Artisjok →
Yellow & Green Humus
Ingrediënten voor de oorspronkelijke Humus voor een glazen pot ca. 400 g 200 – 250 g Kikkererwten uit glazen / blik pot of zelf gekookt 90 g Tahin ( Sesampasta ) 1 – 2 tenen versgeperste Knoflook 10 g Olijfolie 1 EL Citroensap 1 klein TL Zout 1 TL Gemalen Komijn en snuifje Zwarte PepperContinue reading Yellow & Green Humus →
Mousse au Chocolat Cake
INGREDIËNTEN 1 cake = 6 – 8 porties 100 g vegan Backprotein van Unser Pflänzchen of ander glutenvrij meel 80 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel 30 g Maanzaad 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel 200 ml Unsweeted Sojamelk of ander plantaardig Melk 1 grote of 2 kleine Bananen = 135Continue reading Mousse au Chocolat Cake →
Ouderwets Hangop Vegan
Hangop wordt vroeger heel vaak als dessert opgediend. Omdat tegenwoordig de schappen vol liegen met desserts en puddings, is deze manier van dessert helaas vergeten. Ik vind het altijd leuk, om mijn eigen dessert te maken. Want zo kan jij altijd zelf de smaak bepalen 😉 Heel vaak maak ik de basis hangop en creëerContinue reading Ouderwets Hangop Vegan →
Smeerkaas met Kruiden
Ingrediënten voor een glazen pot ca. 450 g 800 g Soja Kwark zonder Suiker ( ik naam deze : Verse Kruiden naar Smaak Ik naam: 4 tenen versgeperste Knoflook = 12 g 10 g Olijfolie 1 groot Bosui = 30 g 5 g verse Bieslook 5 g verse Dille 10 g verse Blad Peterselie enContinue reading Smeerkaas met Kruiden →
Guilty-free Kwark Cake
INGREDIËNTEN 1 cake = 6 – 8 porties 100 g vegan Backprotein van Unser Pflänzchen of ander glutenvrij meel 80 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel 15 g Psyllium Vezels of Vlozzad 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel 200 ml Unsweeted Sojamelk of ander plantaardig Melk 1 grote of 2 kleineContinue reading Guilty-free Kwark Cake →
Aardbeien
De aardbei is het best te eten vanaf Mei tot Augustus, maar inmiddels is het seizoen net als het klimaat ook verandert. Je krijgt ze tegenwoordig vanaf maart tot september, en soms de hele jaar door. De aardbeienplant bestaat al meer als 50 miljoen jaar, maar pas vanaf de 14e eeuw werden deze wilde aardbeiplantenContinue reading Aardbeien →
Red Humus
In een vegan keuken is de humus haast niet meer weg te denken. Deze is heerlijk als smeersel bij een voorgerecht, bij een borrel hapje of iets verdund kan men deze ook heerlijk als dip genieten. Ik heb altijd humus in huis en dit basis recept kan altijd in een ander smaak getoverd worden. IkContinue reading Red Humus →
Easy Protein Fitness Cake with Choclate
INGREDIËNTEN 4 stuk ( 1 bakblik van 12 cm doorsnee ) : 50 g glutenvrij Havervlokken 20 g vegan Protein Powder met chocolate smaak ( ik naam die van Nutri + ) 40 g vegan Bakprotein ( van unser Pflänzchen ) 95 g Appelpuree 100 ml Unsweeted Sojamelk 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander bakmiddelContinue reading Easy Protein Fitness Cake with Choclate →
Vegan Backprotein
Ik ben al een tijd mega fan van Vegan Bakprotein. Sinds ik dit meel hebt ontdekt, blijf ik maar bakken. Ook heb ik er geen spijt van, omdat dit meel op 100 g hele 75 g Eiwitten/Proteine inhoud 🙂 🙂 Dus is elk cake heerlijk guilty-free 🙂 🙂 🙂 als je natuurlijk niet met de suiker enContinue reading Vegan Backprotein →
Protein Apfelstrudel Cake
INGREDIËNTEN 4 stuk ( 1 bakblik van 12 cm doorsnee ) : 50 g glutenvrij Havervlokken 50 g vegan Protein Powder met Apfelstrudel Smaak ( ik naam die van Nutri + ) 4 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel 2 g Kaneel 30 g Erythritol of ander Zoetmiddel 15 g Psyllium Vezels of Vlozzad 90Continue reading Protein Apfelstrudel Cake →
Sweet Flammkuchen Vegan & Glutenfree
INGREDIËNTEN 4 Porties 50 g Vegan Backprotein van „„Unser Pflänzchen “ of ander meel of Protein Poeder 45 g Sojameel of ander glutenvrij Meel 200 – 250 ml lauwarm Water (optionaal 1 El Olijfolie, maar ik heb deze gewoon weggelaten, om calorieën te besparen;-) ) 50 g Unsweeted Soja Yoghurt 30 g Protein met Pudding SmaakContinue reading Sweet Flammkuchen Vegan & Glutenfree →
Flammkuchen Vegan & Glutenfree
Flammkuchen??? Wat is Flammkuchen? Nou zo, hoe elk land zijn specialiteit heeft, zo komt deze uit Duitsland uit de regio Elsass. De Italianen hebben Pizza, de Turkse hebben Lahmacun (de Turkse pizza), de Spaanse hebben Tortilla, de Nederlanders hebben de pannenkoek….. en ga maar zo door. Dus is Flammkuchen een Duits gerecht, wat meer enContinue reading Flammkuchen Vegan & Glutenfree →
Vegan Paté ( Vegan „Smeer Worst“ )
INGREDIËNTEN ca. 350 gram = 240 g Kidneybonen ( uitgelekt ) uit Blik 200 g gerookt Tofu 100 g Rode ui ( geschild ) 20 g Mosterd 15 ml Olijfolie 20 ml Water 1 g gedroogd Oregano 1 g gedroogd Majoran 1 g gedroogd Italiaanse Kruiden Zout & Peper naar Smaak BEREIDING Giet de kidneybonenContinue reading Vegan Paté ( Vegan „Smeer Worst“ ) →
Fitness Protein Bananabread
INGREDIËNTEN 4 stuk ( 1 bakblik van 12 cm doorsnee ) : 15 g gebroken ( gemalen ) Lijnzaad 6 EL Water 1 grote of 2 kleine Bananen = 150 g 50 g Erythritol of ander zoetmiddel 75 g Appelpuree 150 ml Unsweeted Sojamelk 100 g plantaardig Protein Poeder ( ik heb met Nougat Smaak genomenContinue reading Fitness Protein Bananabread →
Rabarber
Rabarber staat al meer dan 5000 jaar bij de mens in de belangstelling, in het begin echter alleen als geneesmiddel. De Chinezen hebben dit gewas, uit de Aziatische steppen, als eerste in de cultuur gebracht. Rabarber wordt pas sinds de 17e eeuw gegeten. Daarvoor werden de wortels alleen gebruikt als purgeermiddel. Een purgeermiddel is eenContinue reading Rabarber →
Pittige Linzencurry
Ingrediënten 2 – 4 porties : 1 Blikje Linzen ( uitgelekt 260 g ) of Linzen voorgekookt 140 g Rode Ui 8 g verse Knoflookteen 12 ml Olijfolie 10 g verse Gember 50 g pittige rode Currypasta 70 g fijn geraspte Wortelen 50 g Tomatenpurree 400 ml Kokosmelk ( lightContinue reading Pittige Linzencurry →
Fitness Prownies ( = Pro-tein Bro-wnies )
INGREDIËNTEN ca. 16 stuk : 2 Blikjes Kidney Bonen uitgelekt ( ca. 470 g ) 100 g Dadelstroop ( of meer of ander Zoetmiddel ) 300 ml Sojamelk ( ik neem altijd zonder suikers, maar smaken verschillen 😉 ) 50 g gesmolten Kokosolie 100 g Protein Poeder ( zonder of met Smaak ) 40 gContinue reading Fitness Prownies ( = Pro-tein Bro-wnies ) →
Vegan & Glutenfree Tiramisu
INGREDIËNTEN ca. 12 – 16 stukjes ( afhankelijk hoe groot je de stukken wilt maken 😉 ) Ik heb voor de deeg de zelfde ingrediënten genomen, als voor mijn spiegel-ei-cake ( trouwens voor pasen weer een heerlijk idee 😉 ) 400 g glutenvrij Bakmeel van Schär Mix C 150 g glutenvrij Havermeel 180 g Erythritol (Continue reading Vegan & Glutenfree Tiramisu →
Knolselderij uit oven
Knolselderij kan gegeten worden als alternatief voor aardappels. De knol is veel voedzamer dan aardappels en ook heel caloriearm. Knolselderij is een ondergronds groeiend gewas wat familie is van de wortel. De witte knol heeft diverse medicinale eigenschappen. Ingrediënten 2 – 4 porties : 1 knol selderij ( ca. 950 g, geschild ca. 700 gContinue reading Knolselderij uit oven →
Spruiten – Wintergroente
Spruiten Spruiten zijn niet ieder mans smaak, en ik geef het ook toe. Ik moest ook aan de smaak wennen, omdat deze kleine kooltje toen nog niet bekend was in de Turkse keuken, waarmee ik ben opgegroeid. Inmiddels is deze mini wonder kooltje in heel veel landen bekend onder de naam Brusselse Kool. Het isContinue reading Spruiten – Wintergroente →
Schorseneer uit Oven
Deze groente is een van de “vergeten” groenten. Wil je meer over deze groente weten, dan kan jij op mijn link meer erover lezen….. Ingrediënten 4 porties : 1 kg Schorseneren ( Geschrappt ca. 800 g ) Schuitje Azijn & Water 2 EL = 15 ml Citroensap 2 EL = 12 ml Olijfolie Zout &Continue reading Schorseneer uit Oven →
Schorseneer
Wie kent deze niet 🙂 🙂 🙂 Deze groente is een van de “vergeten” groenten en is een winter groente. De oorsprong van deze groente komt uit Spanje en Italië. Schorseneren bevatten veel thiamine of vitamine B1. Verder zit er veel foliumzuur of vitamine B11, vitamine B9. Daarnaast blijkt er 6% van de ADH aanContinue reading Schorseneer →
Mini Fitness-Feest-Stollen
En deze versie is helemaal voor fitness guru’s, die op hun voeding opletten en toch willen genieten 🙂 🙂 🙂 Met de voorpret voor Kerst begint in Duitsland het bakken van special Kerstgebak. Ik vind, dat een Feest Stol bij de Kerst ontbijt niet mag ontbreken. Naar lang oefenen en verschillende recepten uit te proberen,Continue reading Mini Fitness-Feest-Stollen →
Fitness Vanillekipferl 2.0
En deze versie 2.0 is helemaal voor fitness guru’s , die op hun voeding opletten en toch willen genieten 🙂 🙂 🙂 Met de voorpret voor Kerst begint in Duitsland het bakken van special Kerstgebak. Hoe hier de kruidnoot, de pepernoot en de chocolade letter een must is, zo zijn er een aantal soorten gebakContinue reading Fitness Vanillekipferl 2.0 →
Aardappelsalade á la Nora
Ingrediënten 4 porties : 5 – 6 geschild + gekookte Aardappelen ( bij mij waren het bij elkaar 430 g ) 1 Rode ui geschild ( ca. 80 g ) 3 g verse Dille 4 g verse Bieslook 8 g verse Platte Peterselie 25 g Kapern uit Glas ( Kapucijners ) 85 g Augurken uitContinue reading Aardappelsalade á la Nora →
Vegan Tempeh Balls
Ingrediënten 4 – 5 porties : 400 g Tempeh ( ik naam die van Jumbo) 10 g gemalen Lijnzaad + 4 EL Water 100 g Rode Ui 15 g verse Knoflook Tenen 12 g verse Platte Peterselie 10 ml Olijfolie 35 g Sojameel 5 g gedroogde Italiaanse Kruiden 4 g pittige Paprika Poeder 5 gContinue reading Vegan Tempeh Balls →
Proteïn Pow(d)er Breakfast Cake
Ingrediënten 2 porties: 38 g Plantaardig Proteïn Poeder ( ik naam die van Bulkpowders met Appel Strudel smaak 85 g Rijstvlokken 10 g Chiazaad 10 g Kokosrasp 10 ml gesmolten Kokosolie 250 ml Kokosmelk van Alpro of ander Merk 10 g gedroogde Moerbijen 10 g gedroogde Gojibessen 1 g Speculaaskruiden als nodig nog extra ZoetmiddelContinue reading Proteïn Pow(d)er Breakfast Cake →
Vegan „Tonijn“ – Tempeh Salade
Ingrediënten 4 – 6 porties : 400 g Tempeh ( ik naam die van Jumbo) 5 g Kombu Zeewier ( ik had nog 5-zeewieren-mix in de kast, uit een Asian Toko gekocht, maar jij kan ook nori Blaadjes nemen en kleine strepen snijden ) 80 g Bleekselderij 40 g Ui 12 g Platte Peterselie (Continue reading Vegan „Tonijn“ – Tempeh Salade →
Vegan Kokos Makronen
Ingrediënten ca. 60 kleine of 30 grote makronen: 160 g Coconut Butter of Spread ( let op !!!! geen Kokosolie !!!! Ze lijken heel erg op elkaar… maar zijn toch niet het zelfde !!! Kokos Boter wordt puur van de kokos vlokken gemaakt, kokosolie wordt van de vrucht kokos uitgeperst en zo ontstaat kokosolie )Continue reading Vegan Kokos Makronen →
Bloemkool-Pancake met Vruchten
Ingrediënten 2 porties á 4 pancakes of 4 porties á 2 pancakes ( bij elkaar 8 pancakes ) 1 grote Bloemkool zonder stronk en bladen ( ca. 650 g ) 40 g Chiazaad + 150 ml Water 80 g Erwten Protein Poeder of Amandelmeel of ander glutenvrij Meel 3 g Wijnsteen Bakpoeder of ander BakmiddelContinue reading Bloemkool-Pancake met Vruchten →
Artisjok-Macadamia Spread
Ingrediënten 1 glas van ca. 700 g : 100 g Macadamia Noten ongebrand en paar uur in water geweekt 340 g Gemarineerde Artisjokharten uit Glas ( goed uitgelekt ) 8 g = 2 Tenen Knoflook 50 g Rode Ui 200 ml Kokosmelk ( Provamel of ander merk, niet uit Blik ) 15 g Edelgist VlokkenContinue reading Artisjok-Macadamia Spread →
Mediterraanse Bataat-Lasagne
Ingrediënten 6 porties: 1 Aubergine ( ca. 250 g ) 1 Courgette ( ca. 320 g ) 2 Bataten ( zoete Aardappel ca. 450 g ) 180 g Macadamia Noten ( over nacht geweekt in water ) 85 g gedroogde Tomaten 2 g Komijn poeder 2 Tenen Knoflook ( 6 g ) 1 g ChiliContinue reading Mediterraanse Bataat-Lasagne →
Bloemkool Mini Pizza
Ingrediënten 4 porties : 1 grote Bloemkool zonder stronk en bladen ( ca. 650 g ) 40 g Chiazaad + 150 ml Water 80 g Erwten Protein Poeder of Amandelmeel of ander glutenvrij Meel 3 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel 12 g Psylliumvezels 1 g Oregano droog 1 g Basillicum droog 1 g RosmarijnContinue reading Bloemkool Mini Pizza →
Stop met onnodige Verpakkingen !!!
Er is een ding waaraan ik mij dood aan erger met boodschappen doen, en dat is, dat er onnodig veel verpakkingen gebruikt worden. Bij wijze snap ik niet, waarom groente in plastic verpakt moet zijn. Een komkommer in plastic folie ingepakt, 3 bonte paprikas in plastic, en nog zooooooo veel meer… 🙁 🙁 BijContinue reading Stop met onnodige Verpakkingen !!! →
Gevulde Asian Wraps
Ingrediënten 4 porties als bijgerecht of 2 porties als hoofdgerecht 8 grote Chinese Kool Bladen ( ca. 300 g ) 100 g Wilde Rijst 1 Rode Ui ( 100 g ) 10 ml Olijfolie Shiitake Paddestoelen ( 70 g ) 400 g Spinazie 2 Tenen Knoflook ( 6 g ) 30 ml Tamari of SojaContinue reading Gevulde Asian Wraps →
Granola Glutenvrij en zonder Granen
Ingrediënten 1 grote glazen pot = 450 g = 8 -10 porties 80 ml Kokosolie gesmolten 80 g Quinoa Gepoft 80 g Amaranth Gepoft 60 g gemalen Lijnzaad 50 g Kakao Nibs 30 g grof gehakte ruwe Walnoten ( of andere ongebrand Noten ) 30 g grof gehakte ruwe Pecan Noten ( of andere ongebrand NotenContinue reading Granola Glutenvrij en zonder Granen →
Puddingtaart met Mandarijn
Ingrediënten 24 – 28 stuks omdat ik een traktatie had, heb ik een groot bakplaat nodig gehad, maar jij kan ook de ingrediënten door 2 delen of door 4 of zelf door 8…. 520 g rijpe Bananen ( 4 grote bananen ) 200 g Erythritol ( proef en doe meer zo nodig of ander Zoetmiddel )Continue reading Puddingtaart met Mandarijn →
Linzen meets Paprika
Ingrediënten 4 porties: ( 2 halve Paprikas = 1 Portie ) 4 Paprikas ( rot, geel, orange ) ( ca. 620 g ) 2 Stielen Prei ( 230 g ) 1 Rode Ui ( 100 g ) 1 Wortel ( 150 g ) 4 – 5 stielen Bleekselderij ( 92 g ) 2 Tenen KnoflookContinue reading Linzen meets Paprika →
Kwarktaart met Blauwe Bessen en Maanzaad
Ingrediënten 16 – 25 stuks: 230 rijpe Bananen 180 g Erythritol ( proef en doe meer zo nodig of ander Zoetmiddel ) ( voor mij is dat zoet genoeg ;- D ) 225 ml Kokosmelk van Alpro 200 g glutenvrij Meel van Schär of ander Meel 18 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel 7 g Psyllium VezelContinue reading Kwarktaart met Blauwe Bessen en Maanzaad →
Tofu Schotel met Spinazie en Champignons
Ingrediënten 2 – 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht ) 400 g gerookt Tofu 12 ml Olijfolie 90 g Ui ( geschild ) 400 g Kastanje Champignons 2 Tenen Knoflook ( 6 g ) 1 verse rode Chili Peper ( 1 g ) 500 g verse gewassen Bladspinazie ZoutContinue reading Tofu Schotel met Spinazie en Champignons →
Beet Me Soep
Ingrediënten 2 – 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht ) 455 g Rode Biet ( geschild gewicht ) 250 g Wortelen ( geschild ) 115 g Ui 300 g Aardappelen ( 2 grote + geschild ) 70 g Bleekselderij 10 ml Olijfolie 1 blokje Groente Bouillon 2 – 3Continue reading Beet Me Soep →
Goji-Kokos-Bites
Ingrediënten ca. 55 stuks: ( of minder, afhankelijk hoe groot je de bites wil maken ) 50 g gedroogd Gojibessen 450 g rijpe Bananen ( zonder Schil ) 8 ml Citroensap 18 g Raw Cacao Powder ( of ander Cacao ) 135 g Kokosmeel 50 g Kokosrasp ( als nodig naar Smaak Zoetmiddel ) BEREIDINGContinue reading Goji-Kokos-Bites →
Broccoli-Prei Curry met Kikkererwten
Ingrediënten 2 – 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht ) 240 g Broccoli ( zonder Stronk ) 150 g Prei ( eindstukken zonder groene bladen ) 180 g Tofu Blokjes ( ik heb deze keer de kant en klaar Wokblokjes uit de Toko genomen ) 75 g = 1Continue reading Broccoli-Prei Curry met Kikkererwten →
Peren Taart
Ingrediënten 25 stuks: 5 grote Peren geschild zonder klokhuis ( ca. 750 g ) 300 g Boekweitmeel 100 g Havermeel 16 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakpoeder 2 g Vanille Poeder 180 g Erythritol of ander Zoetmiddel ( of naar smaak meer !!! ) schuitje Citroensap ( 10 ml ) 100 g gesmolten Kokosolie of plantaardigeContinue reading Peren Taart →
Appel Cake
Ingrediënten 25 stuks: 4 zoete Appels geschild zonder klokhuis ( ca. 460 g ) schuitje Citroensap ( 10 ml ) 3 g Kaneel 250 g plantaardige Margarine 150 g Erythritol of ander Zoetmiddel 500 g glutenvrij Meel ( bijvoorbeeld van Schär ) 5 g Psylliumvezels 8 g Wijnsteenbakpoeder of ander Bakmiddel 2 g Vanillepoeder 300Continue reading Appel Cake →
Risotto van Knolselderij
Ingrediënten 4 porties: 1 Knolselderij ( geschild ca. 545 g ) 1 grote Rode Ui ( geschild ca. 85 g ) 1 Prei ( verschoont zonder groene bladen en wortels ca. 160 g ) 2 -3 stengel Bleekselderij ( 100 g ) 15 ml Olijfolie 2 – 3 Tenen Knoflook ( ca. 10 g )Continue reading Risotto van Knolselderij →
Protein Power Bars
Ingrediënten 18 repen ( of naar smaak meer of minder ) : 4 overrijpe Bananen ( ca. 368 g ) 30 g Pompoenpitten 35 g Zonnebloempitten 25 g Sesamzaden 50 g Soja Eiwit Isolaat met Vanillesmaak ( of ander Protein Poeder ) 25 g gepoft Quinoa 10 g Kaneel snufje Zout BEREIDING Verhit de bakovenContinue reading Protein Power Bars →
Bloemkool Buns
Ingrediënten voor 6 stuks: 1 klein Bloemkool ( roosjes zonder stronk gekookt ca. 360 g ) 10 g Havermeel 10 g Lijnzaad 30 g Bruine Rijst Protein Poeder ( of Ristmeel ) 5 g Psylliumvezels 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel ) Kruiden naar Smaak ( Venkel, of Anijs, of Rozemarijn, …. )Continue reading Bloemkool Buns →
Vegan Erwtensoep net als bij oma toen
Ingrediënten 6 -8 porties: 500 g droge Spliterwten 1 grote Rode Ui ( 110 g ) 200 g gerookte Tofu 15 ml Olijfolie 1 grote Prei ( zonder de groene bladen en wortels 110 g ) 1 grote Peen geschild ( 280 g ) 1 – 2 stengel Bleekselderij ( 80 g ) 200 gContinue reading Vegan Erwtensoep net als bij oma toen →
Boerenkoolstamppot met Bataat
Ingrediënten 2 tot 4 porties: 3 grote Bataat ( ca. 880 g ) geschild 300 g Boerenkool klein gesnipperd 60 g Rode Ui 100 g biologische Kastanjechampignons 2 Tenen ( 5 g ) Knoflook geschild en klein gehakt 10 ml Olijfolie Zout & Peper naar Smaak Kruiden naar Smaak ( ik naam gemalen Komijnpoeder )Continue reading Boerenkoolstamppot met Bataat →
Du muss angemeldet sein, um einen Kommentar zu veröffentlichen.