Bataat gevuld met Soja-Prei-Hak

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 2 Zoete Aardappel ( ca. 600 g ) ( Bataat )
  • 2 Prei ( 420 g )
  • 1 biologische Groente Bouillon
  • 450 ml Water
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 70 g Sojabrokken / Vlokken
  • 1 g pittige Paprikapoeder
  • 1 g Knoflookpoeder
  • 10 ml Tamari
  • Zwarte Peper naar Smaak ( Zout hoef niet erin, omdat Tamari al zout is )

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 200 graden. Was de bataten goed af en maak met een vorkje rondom gaatjes.

 

Wikkel elke bataat in alufolie in en zet voor gedurende 50 – 60 minuten ( afhankelijk van de grote van de bataat ) in de bakoven.

Snij de wortelen van de prei en snij de prei in 2 vingerbreed ringen. Was de prei goed uit en laat uitlekken. Doe de sojabrokken in een kom en overgiet met heet water en laat 10 minuten inweken. Giet de water weg en was de sojabrokken goed af en laat deze ook goed uitlekken. Laat in een pan de groente bouillon en de water met de prei erin koken. Dat duurt ca. 10 minuten.

Snij de ui in dunne plakken. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui erin. Voeg de goed uitgelekt sojabrokken erbij en roerbak deze goed.

Geef de kruiden toe en roer nog een keer goed door elkaar. Doe nu de prei erbij en laat alles nog even heel kort mee roerbakken.

Als de bataat klaar is, haal de bataat voorzichtig uit de alufolie. Voorzichtig !!!! want die is heel warm. Snij de bataat door midden, maar niet helemaal door !!!! Vul de bataat met de prei-soja-hak en dien op. Als dressing past er zelfgemaakte Soja-Tzatziki en zelfgemaakte Sour Creme heel goed. Eet smakelijk 🙂

 

Tip: Jij kan zowel de bataat als ook de prei-soja-hak apart van elkaar eten. Dit gerecht is heel koolhydraat rijk door de bataat !!! en als jij deze wil sparen, dan eet de bataat met de Soja-Tzatziki zonder vulling en de volgende dag de soja-prei-hak in een wrap of zonder alles 😉

Voedingswaarde bataat met vulling: 545 C, 83.3 g KH, 23 g E, 13.1 g Vet en 22.1 g Vezel

Voedingswaarde prei-soja-hak zonder bataat: 287 C, 22.9 g KH, 18.3 g E, 13.1 g Vet en 13.1 g Vezel

Schreibe einen Kommentar