Babaganoush

INGREDIËNTEN

  • 2 Aubergines ( 550 g ) gegrild zijn zij dan maar 250 g
  • 2 Tenen geperste verse Knoflook ( 8 g )
  • Sap van een halve Citroen ( ca. 20 ml )
  • 50 g Tahini
  • Zout & Peper
  • 2 g Komijnzaad
  • (naar pittige smaak 1 g rode peper)
  • 5 g verse Peterselie

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 200 graden op grill-stand. Doe de aubergines op een bak rooster en grill de aubergines in 20 – 25 minuten gaar. Als ze klaar zijn, haal deze eruit en laat goed afkoelen. Nu kan jij de schil van de aubergines makkelijk pellen.

Doe de gepelde aubergines met de rest van de ingrediënten in een blender ( de peterselie niet mee blenden naar de originell recept, die is voor de decoratie, maar ik doe deze mee erin, omdat ik vind, dat de babaganoush dan beter smaakt) en mix goed, tot een egal glad mengsel is ontstaan. Doe de mengel in een glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast (houd zich tot 1 week goed). Als jij deze serveert, decoreer deze met de gehakt peterselie.

Voedingswaarde voor de hele pot: 465 C, 43.8 KH, 16.7 E, 28.4 g Vet en 18.8 Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *