Auberginetoren met Humus op Sugo á la Nora

Sugo??? he, wat the f… is nu weer sugo? 😀 😀 Sugo is de Italiaanse woord voor saus, veel meer gebruikt voor tomatensaus.

Mijn recept ontstond spontaan. Ik deed de koelkast open en keek wat nog over was gebleven. Een aubergine, een rode paprika en een paar tomaten…..Hmm, wat kan ik ermee voor 2 personen??? De paprika en de tomaat schiet meteen binnen als saus, maar wat doe ik met de aubergine???? En omdat ik altijd een voorrad met Humus heb, was de vulling ook meteen als klaar, dus kon ik meteen aan slag 😉

INGREDIËNTEN

2 Personen

 • 1 Aubergine ( 230 g ik had een heel kleine, mag ook iets meer zijn, hoe groter de Aubergine, hoe meer toren, ik had hier 3 toren )
 • 10 ml Olijfolie                                                                          
 • 1 Rode Ui ( 80 g )
 • 1/2 Rode Paprika ( 75 g )
 • 1 grote Teen Knoflook ( 6 g fijngesneden )
 • 1 Handvol Basilicum ( 5 g )
 • 2 g Italiaanse Kruiden
 • 2 Tomaten ( 230 g )
 • 100 ml Water
 • per Toren ca. 50 g selfmade Humus
 • per Toren een Cherrytomaatje

BEREIDING

Snij de auberginen in 1 cm dikke plakken en laat deze in iets zout water liegen. ( dat heb ik van mijn moeder geleerd, zo voorkom jij, dat de aubergine een donkere kleur aan neemt, en de bittere smaak van de aubergine word hier door meteen verwijdert. )

Snij de tomaten aan net als op de foto en leg deze in kokend water. Zo kan jij de tomaat makkelijker ontvellen.  Snij deze hiernaar in fijne blokjes.

Snij de ui en de paprika in heel fijne blokjes en fruit deze in de olijfolie in een pan.

Voeg iets later de fijngesneden knoflook, de fijngesneden basilicum, kruiden, zout, peper en  de tomaat blokjes erbij en fruit deze mee.

Roer alles goed door elkaar, voeg 100 ml water erbij en laat op een zacht vuurtje ca. 15 met de deksel er op langzaam pruttelen. Als die klaar is, zet op zij.

Was de aubergine van de zout water af en laat goed uitlekken en droog deze iets met keuken papier af. Verhit een grill pan met een mini laagje olijfolie en bak de aubergine plakken erin.

Verwarm de bakoven op 180 graden. Nu kan jij de toren maken, indien jij 5 plakken en bij een met Humus besmeert en op elkaar zet. Prik een saté stokje erdoor met een Cherrytomaatje erop. Zet de toren in een ovenschaal en doe voorzichtig van de tomaten sugo om de toren mee in de ovenschaal. Doe de ovenschaal in de bakoven en laat ca. 15 minuten garen.

Om dit gerecht mooi op te maken, doe jij eerst de sugo op de borden en set dan de aubergine toren erop. Eet smakelijk 🙂

 

Voedingswaarde voor de 3 kleine toren:  395 C,  41.6 g KH,  14.5 g E,  15 g Vet en 15.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 kleine toren:  131.7 C,  13.9 g KH,  4.8 g E,  5 g Vet en 5.3 g Vezel

Tip: Ik had maar een klein aubergine over in de koelkast, maar als jij meer wil maken, kan jij natuurlijk een grotere aubergine nemen, hier krijg jij zeker 4 torentjes van, of jij neemt 2 kleine aubergines…. It is up to you 😉

 

 

Schreibe einen Kommentar