Aubergine-Linzen-Schotel uit Bakoven

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 1 Aubergine ( ca. 205 g )
  • 245 g Linzen uit Glas ( uitgelekt gewicht )
  • 45 g Bosui
  • 8 g verse Platte Peterselie
  • 10 g Edelgistvlokken
  • 1 g Komijnpoeder
  • 1 g Chilli Peper
  • snufje Zout
  • iets water ( 10 – 20 ml )

 

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hete lucht ). Giet de linzen in een afgiet en spoel deze goed af onder lopend water; laat goed uitlekken. Was de aubergine goed af, verwijder het stieltje. Snij de aubergine in hap grote blokjes. Hak de peterselie fijn en snij de bosui in kleine ringen. Meng in een kom nu alle ingrediënten goed door elkaar. Doe het mengsel in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in het midden van de bakoven, en laat de schotel 30 – 35 minuten garen.

Haal de ovenschaal uit de oven en dien het gerecht heerlijk warm op. Omdat ik gek ben op Soja yoghurt, at ik mijn portie met iets Soja yoghurt 😉

 

EET SMAKELIJK!!! 

 

Voedingswaarde voor 2 porties ( zonder soja yoghurt ) : 356 C, 44.3 g KH, 30.8 g E, 3.2 g Vet en 21.5 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie ( zonder soja yoghurt ) : 178 C, 22.1 g KH, 15.4 g E, 1.6 g Vet en 10.8 g Vezel 

 

Schreibe einen Kommentar