Zeekraal met Shitake

Zeekraal is een zilte groente en kan zowel boven als ook onder water groeien. Zeekraal is eetbaar en heel erg gezond. Het bevat boordevol vitamine en minerale net als: natrium, kalium, magnesium, zwavel, calcium, fosfor, ijzer, zink, mangaan, jodium en koper. Verder heeft Zeekraal ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen. Ook is die MEGA laag in calorieën. Dus als ik irgendwaar in de schappen zeekraal zie, dan aarzel ik niet en tast meteen toe. Hier een recept, hoe jij het kan voorbereiden, maar natuurlijk kan jij ook altijd naar alternatieven op internet zoeken. Lang leve Google 🙂 😉

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 200 g Zeekraal
  • 100 g Shiitake ( Paddestoelen )
  • 2 kleine Rode Ui ( 40 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 3 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • Peper naar Smaak
  • 130 ml Water
  • ( Zout hoef niet in dit gerecht, omdat zeekraal van natuur een zoute smaak heeft )

BEREIDING

Was de zeekraal goed af en verwijder houterige takken zo nodig. Laat goed uitlekken.

Was de Shiitake goed af, en snij in kleinen stukken als deze bij aanschaf al groot zijn. Het is niet altijd nodig. Snij de ui en de knoflook klein.

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui erin.

Voeg naar paar minuten de knoflook, de shiitake erbij en roerbak deze 3-4 minuten mee, tot de shii-take een mooie bruine kleur heeft.

Voeg nu ook de zeekraal erbij en roerbak deze ook kort mee. Kruid naar smaak met de peper.

Voeg nu de water ertoe en laat met een deksel langzaam gedurende 20 minuten pruttelen.

Klaar is de heerlijk smakende zeekraal 🙂 Ik dien het op met rijst en met iets zelfgemaakte Soja-Tzatziki 😉

 

Voedingswaarde voor 2 porties: 174 C, 11.1 g KH, 6.6 g E, 10.3 g Vet en 4,7 g Vezel 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *