Witte Bonen Salade

Deze bonen salade is ook een typisch Turkse recept. Mijn moeder maakte het vaak en zo heb ik deze recept ook inmiddels opgenomen in mijn recepten verzameling.

INGREDIËNTEN

2 – 4 personen: als hoofdmaaltijd lunch of als bijlage bij een hoofdgerecht

  • 250 g Witte Bonen gekookt of uit glazen pot
  • 1/2 Komkommer met Schil ( 160 g )
  • 1 grote Rode Ui ( 100 g )
  • 10 g kleingehakt Platte Peterselie
  • 1 grote Tomaat ( 150 g )
  • 1 g Paprika Poeder
  • 15 ml Olijfolie
  • 5 ml Appelcider Azijn
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 1 g Sumak ( een Turkse specerij ) hoort in de oorspronkelijke recept, maar ik hou er helaas niet van, dus heb ik het weg gelaten. sorry, maar wie het wil uitproberen, heel graag 😉

 

BEREIDING

Doe de bonen in een afgiet en poel deze onder lopend water goed af. Laat de bonen goed uitlekken. Snij de ui in 1/4 ringen. Snij de tomaat in kleine blokjes en hak de peterselie klein. Doe alle ingrediënten in een grote kom en vermeng alles goed met elkaar. Dien de bonen salade op een grote schaal op, of in een grote kom, zodat iedereen, zelf zijn portie ervan kan nemen. Eet smakelijk 🙂

 

Voedingswaarde voor de hele salade: 486 C, 55.4 g KH, 22.6 g E, 16.9 g Vet en 20.7 g Vezel

 

Schreibe einen Kommentar