Vegan „Tonijn“ – Tempeh Salade

Ingrediënten

4 – 6 porties :

  • 400 g Tempeh ( ik naam die van Jumbo)
  • 5 g Kombu Zeewier ( ik had nog 5-zeewieren-mix in de kast, uit een Asian Toko gekocht, maar jij kan ook nori Blaadjes nemen en kleine strepen snijden )
  • 80 g Bleekselderij
  • 40 g Ui
  • 12 g Platte Peterselie ( gemengd met iets verse Bieslook en Dille )
  • 50 g vegan Mayonaise
  • 35 g vegan Mosterd
  • 25 ml Zitroensap uit Glas of versgeperst
  • Zout & Peper naar Smaak
  • en paar snippertjes Dulse Zeewier of Nori Blaadjes heel fijn gesneden

BEREIDING

Brokkel de Tempeh in mondgerechte stukken en doe deze met de zeewier in een pan. Vul de pan met water en laat het geheel eerst goed koken en dan op een laag vuurtjes 30 minuten pruttelen.

Als de tijd om is, zet de vuur uit en laat de pan afkoelen. Roer alles nog een keer goed door en zet de pan voor 4 – 5 uurtjes in de koelkast. Beter is het, als jij het over nacht in de koelkast laat, zo kan de zeewier smaak, dat ziltige smaak in de Tempeh trekken.

Giet nu de de Tempeh in een vergiet af en verwijder de zeewier en laat de Tempeh goed uitlekken.

Snij nu de bleekselderij en de ui in fijne kleine blokjes. Snij de peterselie en eventueel nog de bieslook en dille heel fijn.

Doe de kleingehakte groente en kruiden in een kom, voeg de mayonaise, mosterd, citroensap, Zout & Peper, de dulse zeewier vlokken en de uitgelekte Tempeh erbij en roer alles goed door elkaar.

Voeg naar eigen smaak meer of minder zout en peper toe, of hou jij meer van mayonaise…. Smaken verschillen, dus maak de salade naar eigen smaak klaar. Dien het op als bijgerecht, of als lunch met brood erbij, of als tussengerecht……

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele salade 750 g : 1067 C, 17.5 g KH,  94.2 g E,  62 g Vet en 27 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 porties:  267 C, 4.4 g KH, 23.6 g E,

15,5 g Vet en 6.8 g Vezels

Schreibe einen Kommentar