Vegan Insalata Caprese

Ingrediënten

voor de Vegan-Mozzarella:

  • 75 g Ruwe Cashew Noten
  • 3 EL = 23 g Psyllium Vezels ( Vlozaad )
  • 300 ml Water
  • 100 ml Sojamelk Unsweeted
  • 20 ml Citroensap
  • 10 ml Olijfolie
  • 2 g Italiaanse Kruiden
  • iets meer Zout & Peper naar Smaak ( anders wordt de kaas te smaakloos… )

voor de Salade met Dressing voor 4 porties:

  •  4 Tomaten ( 480 g )
  • 12 Bladen Verse Basilicum ( 4 g )
  • 15 ml Balsamico
  • 10 ml Olijfolie
  • Scheutje Citroensap ( 5 ml )
  • Scheutje Water
  • 1 g Italiaanse Kruiden
  • Zout en Peper naar Smaak

BEREIDING

Week de Cashew Noten voor 2 uur in water. Vermeng de Psyllium Vezels met de 300 ml water en roer goed door. Zet op zij en laat 2 uur opstijven. Roer af en toe door. Het ontstaan een geel achtig mengsel.

Spoel de Cashew Noten af en laat goed uitlekken. Doe nu alle ingrediënten in een powerful blender of keukenmachine en laat alles goed met elkaar mixen.

Bekleed een kom met vershoudfolie en giet de mengsel in de kom. Draai het mengsel met hulp van de vershoudfolie in een kogel en bewaar over nacht in de koelkast. Zo kan de „mozzarella“ goed opstijven.

Haal de vegan „mozzarella“ uit de koelkast en snij in plakken en dien op….En kaar is de Vegane „Mozzarella-Kaas“ 🙂

Omdat ik toen als NIET-VEGAN de Mozzarella Kaas alleen als Salade lekker vond ( anders vond ik die veel de zaai 🙂 🙂 ), heb nu deze variant natuurlijk ook als salade .

Mix de ingrediënten voor de dressing in een kom en zet bijzij. Was de tomaten, snij er plakken van. Was de basilicum bladen. Doe nu een plak mozzarella, een plak tomaat en een blad basilicum op een bord of een plank, en ga zo voort tot alle plakken  mozzarella en tomaat op zijn.

 

Giet over de de mozzarella en tomaat plakken iets van de dressing. Laat de dressing goed in de kaas en tomaat intrekken. Dus doe de bord even kort tot het opdienen in de koelkast. Eet smakelijk 🙂

Voedingswaarde puur voor de kaas bol: 694 C, 37 g KH, 26.3 g E, 52.2 g Vet en 22.5 g Vezels

Voedingswaarde voor de salade incl. dressing: 879 C, 53.8 g KH, 31.2 g E, 62.3 g Vet en 22.6 g Vezels

Voedingswaarde salade per portie: 220 C, 13.5 g KH, 7.8 g E, 15.6 g Vet en 5.7 g Vezels

Schreibe einen Kommentar