Vegan „Hühnerfrikassee“

Hühnerfrikassee is een classic typisch Duits gerecht. Toen ik nog niet veganist was, at ik het heel graag, maar nu waar ik veganist ben, heb ik dit gerecht vermeden, omdat de hoofd ingrediënt „Huhn“ is, wat betekende, dat dat kip is. Ik dacht, ik doe eens gek en probeer dit gerecht met soja vlokken. En ja hoor, het lukte en dat gekke is nog eens, dat het verrukkelijk smaakte 🙂 🙂

INGREDIËNTEN

2  porties:

  • 65 g  Soja Vlokken
  • 50 g Wortel
  • 1 Ui ( 50 g )
  • 100 g Champignons
  • 15 ml Olijfolie
  • 50 g diepvries Erwten ( ontdooit )
  • 150 g gekookte Asperges ( ik had van voor dag nog Asperges over, maar jij kan ook Asperges uit glazen pot nemen )
  • 1/2 Blokje Groente Bouillon
  • 100 ml Soja Cuisine light
  • 150 ml Water
  • Zout en iets meer Zwarte Peper

als bijgerecht ca. 60 g Rijst per persoon

BEREIDING

Laat de soja vlokken met de bouillon blokje in heet water inweken.

Laat de erwten ontdooien. Schil de wortel en snij deze net als de ui in kleine blokjes. Was de champignons goed af en snij deze in plakken. Fruit nu in een pan de ui, de wortel en de champignons in de olijfolie.

Als de vocht is goed opgenomen van de groente, doe de soja vlokken erbij en laat goed mee bakken, tot ook hier de vocht eruit is, en de soja vlokken goud bruin van kleur geworden zijn.

Doe nu de soja cuisine, de water en de erwten toe en laat even kort opkoken.

Nu voeg jij als laste de asperge toe en roer nu alles voorzichtig door.

Voeg nu zout & peper toe, laat even heel kort op laat vuurtje 1 – 2 minuten pruttelen. En klaar is dat gerecht.

Nu kan jij de rijst naar aanleiding op de verpakking voorbereiden en de Vegane „Hühnerfrikassee“ ermee opdienen en serveren . Eet smakelijk 🙂

 

Voedingswaarde zonder rijst voor hele recept: 641 C, 45 g KH, 37.2 g E, 37.8 g Vet en 17.6 Vezel

 

Schreibe einen Kommentar