Vegan Gluten & Guiltyfree Bramen Cake

INGREDIËNTEN

1 cake = 6 – 8 porties

  • 100 g vegan Backprotein van Unser Pflänzchen of ander glutenvrij meel
  • 85 g Erythritol of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 200 ml Unsweeted Havermelk  of ander plantaardig Melk
  • 1 grote of 2 kleine Bananen = 145 g Banaan
  • 10 g Acai Poeder
  • 20 ml Citroensap
  • paar druppels Flavo Drops ( ik naam niet deze, maar met Citroen smaak )
  • ( of Aroma bijvoorbeeld : vanille / citroen van Dr. Oetker )

Kwark Laagje:

  • 450 Hangop
  • 50 ml Water
  • 50 ml Citroensap
  • 100 g Bramen
  • paar druppels weer van de Flavo Drops ( of ander Aroma )
  • 8 g Psyllium Vezels

BEREIDING

Vor af beginnen wij ermee, om de hangop toe te bereiden. Deze stap duurt al een dag. Dus deze cake moet je al een dag voor het feestje gaan bakken 😉 Ook is Hangop een mooi basis recept, om je eigen „kaas“ te maken of gewoon met iets fruit zo als dessert te eten. De recept, hoe jij hangop maakt, zie jij hier op deze link.

Aan de slag met de cake. Verwarm de bakoven op 160 graden ( hetelucht ). Vet de cake blik ( spring vorm ) in en besprenkel als nodig nog met iets Bakprotein of ander meel.

Mix de Havermelk, de banaan, de citroensap, de flavo drops , de erythritol  en de acai poeder in een blender tot een vloeiend beslag. Zet even op zij.

Meng in een kom de backprotein, de wijnsteen bakpoeder goed door elkaar.

Geef nu de melk mengsel in de kom erbij en roer alles goed door elkaar tot een mooie beslag. Giet de beslag nu in de cake blik en zet deze gedurende 60 minuten in de bakoven.

Haal de cake uit de oven en laat heel goed afkoelen.

Nu maken wij de bramen kwark laagje. Pureer met een pureer stafje de hangop, water, de bramen, de flavo drops, de psylliumvezels en de citroensap in een beker tot alles goed met elkaar is vermengd.

Giet nu de bramen kwark beslag op de cake en laat deze voor paar uurtjes in de koekast opstijven. Haal de cake uit de koekast en decoreer voor het serveren met extra bramen erop en kokosrasp of net ik op deze foto met de eetbare bloemen bladen 😉

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele cake: 1022 C, 156 KH, 116.6 g E, 25.5 g Vet en 25.5 g Vezel, 46.4 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 plakje van 8 stukken: 128 C, 19.5 KH, 14.4 g E, 3.2 g Vet en 3.2 g Vezel, 5.8 g Suiker

Schreibe einen Kommentar