Van Neeltje: Vegan Alternatief Traiteur / Lunchroom Brielle

Hoe leuk is dat !!!!! Een Traiteur in Brielle, waar je je eigen menu samen kan stellen. Of is het de sla als lunch of is het de diner, om mee te nemen. Ik spreek van de super idee VAN NEELTJE. Ik durfde nog voor een paar maanden niet binnen, omdat ik dacht, dat er sowieso voor mij als veganist niks erbij zou zijn. Nee, da was ik heel fout!!!

Ik maakte er de eerste keer kennis mee, toen mijn schoonmoeder helaas voor een korte tijdje niet zelf meer achter de fornuis kon staan. Ik had via Facebook op hun pagina gelezen, dat alle maaltijden ook „to-go“ waren. Dus dacht ik, ik neem paar maaltijden voor mijn schoonmoeder mee. Gezegd, gedaan. Ik liep er binnen, en was helemaal verbaast, dat ik totaal niet gelijk had, vanwege er zou niks voor mij als veganist erbij zijn.

Ik wordt van de eigenaar, Rene Pronk, him self heel vriendelijk ontvangen en hij legde mij zijn concept uit. Hij vertelde mij, dat hij alles vers, zonder geur, kleur en smaakstoffen kookt en dat zijn concept op basis van duurzaamheid is (alles uit de streek). Hij vertelde mij even kort, waar hij al overal ervoor had gewerkt. Hij was zelf Chef kok geweest bij o.a. Fifteen Amsterdam, Café Noorderlicht, en nog meer……Dat zegt toch al alles 🙂 Een echte kok, die zelfgemaakte maaltijden en salades en nog meer verkoopt 🙂 🙂 🙂 GOD BLESS YOU !!! Ik vertelde hem, dat ik helaas niet zou kunnen eten, wat hij kookt, omdat ik veganist ben….. Maar dat was niet zo. Hij liet me meteen een van zijn soepen proeven, die hij zonder spek of boter of andere toevoegingen( dierlijke bouillon ) had gekookt….. En JA!!!!! die smaakte, net zo, hoe ik het ook zoude koken. Ik proefde puur de smaak van de groenten, die hij had genomen voor zijn soep, bataat-pastinaak soep. WOW, dat was YUMMY. Ik was meteen verkocht.

Nu ga ik vaker erheen, of ik neem heerlijk verschillende versgebakken groente mee, of mix mijn salade met kikkererwten of linzen….. Maar ik kan ook heerlijke sappen van sap.je meenemen, als ik eens weer detoxen wil . Trouwens, een top aanrader deze sappen 😉 ook voor tussendoor. Ik heb paar foto’s, maar ik zeg neem zelf een kijkje en laat je zelf overtuigen, van een super mooi concept.

Wil je meer info, dan ga op hun Facebook Pagina of ga gewoon even langs:

Ze zijn te vinden in Brielle op  de Turfkade 4 !!!

Schreibe einen Kommentar