Snijbiet-Lasagne

 

Snijbiet is een bladgroente. Deze lijkt op de spinazie, en is ook net zo borden vol met vitaminen net als  Vitamin K,  Vitamin A en Vitamin E, en de mineralen Natrium, Magnesium, Kalium und Eisen. Snijbiet kan jij net als spinazie gebruiken in Smoothies, soepen, roerbak schotels. Ik heb ooit een recept van een Duitse Vegan Website toegestuurd gekregen, die ik aardig heb verandert op mijn eigen smaak pupillen 🙂 Verder is deze Lasagne heel eiwitrijk door de vulling 😉

INGREDIËNTEN

4 porties:

  • 500 g Snijbiet
  • 70 g Soja Brokken of Vlokken
  • 30 g Lupine Bites
  • ( Als jij deze ingrediënten niet hebt, kan jij deze vervangen met gekookte Kikkererwten en dan hoef jij natuurlik deze niet in te weken, deze stap vervalt dan, maar wel in een keukenmachine even fijn hakken, zo dat jij kleine korrels hebt )
  • 10 ml Kokosolie
  • 1/2 biologische Groente Bouillonblokje
  • 1 Rode ui ( 80 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 5 g gehakte verse Gember
  • 120 g Gepasseerde Tomaten uit glazen pot
  • 1/2 TL Paprikapoeder
  • 1/2 TL Komijnpoeder
  • 1 TL Rauwe Cacaopoeder ( 5 g )
  • Zout & Peper
  • 200 ml Water
  • Edelgistvlokken naar smaak

BEREIDING

Vermeng de soja brokken en de lupine bites met elkaar. Giet er heet water overheen, zodat de mengsel goed onder water staat. Doe de groente bouillon erbij, zet bij zij en laat goed inweken.

Was de snijbiet goed en snij de stengels van de bladen af, laat de bladen goed uitlekken op keuken papier.

Hak de stengels, de ui, de knoflook en de gember fijn en laat deze in de pan in de kokosolie ca. 5 – 8  minuten fruiten.

 

Voeg nu de soja-lupine mengsel, de gepasseerde tomaten, komijnpoeder, paprika poeder, cacao poeder, zout en peper erbij en roer goed door elkaar.

Laat even  2 – 3 minuten opkoken, voeg ernaar de water erbij, zet de deksel op de pan en laat 15 – 20 minuten op een laag vuurtje garen.

Nu kan jij een ovenschaal iets invetten of met bakpapier bekleden. Leg er een of twee laagjes snijbiet bladen op.

Doe nu de soja-lupine-hak mengsel erop en strooi er een beetje Edelgistvlokken erop. Nu dek jij de mengsel weer met snijbiet bladen af, en maak de lasagne af met nog een beetje Edelgistvlokken.

Dek de ovenschaal af met alufolie en laat in de voorgewarmde oven op 180 graden tussen 25 en 30 minuten garen.

Eet  smakelijk 🙂

Voedingswaarde voor de hele lasagne: 722 C, 83.9 g KH, 163.4 g E, 32.9 g Vet en 36.3 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 Portie: 181 C, 20.9 g KH, 40.9 g E, 8.2 g Vet en 9.1g  Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *