Deze salade is een goede oplossing voor warme zomerse dagen :-)
INGREDIËNTEN
4 porties:
- 500 g Geschilde Witte Asperges
- 250 g Aardbeien
- 125 g Rucola
- 3 EL ( 20 ml ) Olijfolie
- 1 EL ( 10 ml ) Walnootolie
- 2 EL ( 15 ml ) Balsamico
- 1EL ( 8 ml ) Appelciderazijn
- 25 g Honing
- 30 g Pijnboompitten
- Zout & Zwarte Peper
BEREIDING
Maak eerst van de olijfolie, walnootolie, de Balsamico, appelciderazijn, de honing, zout en peper een dressing. Hoe steviger jou deze roert, of opklopt, om zo smeuïger de dressing wordt. (Ik doe dit in mijn Nutribullet-Mixer). Rooster de pijnboompitten in een pan ( let op, dat zij niet verbranden, dit gaat heel snel ) en laat deze dan afkoelen. Kook de schoongemaakte en geschilde asperges in zoutwater in ongeveer 10 - 15 bijt gaar. Dit is afhankelijk van hoe dik de asperges zijn. Als de asperges gekookt zijn, giet deze af en laat goed uitlekken. Snij deze in 3 - 4 cm lange stukjes. Was de aardbeien, maak deze schoon en halveer ze of snij ze in vieren, als de aardbeien te groot zijn.
Doe eerst de rucola, dan de asperges en de aardbeien op een board en giet 2 -3 EL van de dressing erop en decoreer met iets van de pijnboompitten. Smullen maar :-)
Voedingswaarde voor de hele sla : 749 C, 67 g KH, 21.3 g E, 50 g Vet, 16.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *