MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Asperge-Aardbei-Salade

Salades
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Deze salade is een goede oplossing voor warme zomerse dagen :-)

INGREDIËNTEN

4 porties:
  • 500 g Geschilde Witte Asperges
  • 250 g Aardbeien
  • 125 g Rucola
  • 3 EL ( 20 ml )  Olijfolie
  • 1 EL ( 10 ml ) Walnootolie
  • 2 EL ( 15 ml ) Balsamico
  • 1EL ( 8 ml ) Appelciderazijn
  • 25 g Honing
  • 30 g Pijnboompitten
  • Zout &  Zwarte Peper
BEREIDING Maak eerst van de olijfolie, walnootolie, de Balsamico, appelciderazijn, de honing, zout en peper een dressing. Hoe steviger jou deze roert, of opklopt, om zo smeuïger de dressing wordt. (Ik doe dit in mijn Nutribullet-Mixer). Rooster de pijnboompitten in een pan ( let op, dat zij niet verbranden, dit gaat heel snel ) en laat deze dan afkoelen. Kook de schoongemaakte en geschilde asperges in zoutwater in ongeveer 10 - 15 bijt gaar. Dit is afhankelijk van hoe dik de asperges zijn. Als de asperges gekookt zijn, giet deze af en laat goed uitlekken. Snij deze in 3 - 4 cm lange stukjes. Was de aardbeien, maak deze schoon en halveer ze of snij ze in vieren, als de aardbeien te groot zijn. Doe eerst de rucola, dan de asperges en de aardbeien op een board en giet 2 -3 EL van de dressing erop en decoreer met iets van de pijnboompitten. Smullen maar :-) Voedingswaarde voor de hele sla : 749 C, 67 g KH, 21.3 g E, 50 g Vet, 16.6 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten