Raw Courgette Cannelloni

INGREDI√čNTEN

4 – 6 porties:

  • 1 Geel + 1 Groene Courgette of maar 1 Groene, als jij geen gele Courgette kan kopen
  • 420 ml Water
  • 50 g Rode Biet Kiemen of andere Kiemen ( dit ziet zo kleurrijk uit ūüėČ )
  • 2 EL Selfmade Spinazie Spread of een ander naar Smaak
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Was de courgette/n af en snij met hulp van een kaasschaaf de lengte naar flinter dunne plakken.

Leeg op een plank eerst vershoudfolie en dan de dunne plakken overlappend naast elkaar, afwillend in de kleur. Deze stap valt weg, als jij maar een courgette neemt.

Besmeer nu de plakken met de spread.

Bestrooi aardig met Zout & Peper naar smaak. Leg de rode biet kiemen op de onderste gedeelte 

en rol het met de hulp van de folie net als een wrap in.

Nu herhaal je deze stappen, om nog een courgette wrap te maken. Doe de „Wraps“ afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en laat tot het serveren opstijven en koud staan. Haal nu de „wraps“ uit de koelkast en snij of door twee√ęn of door drie√ęn, afhankelijk hoeveel porties jij ervan wilt maken.

Er blijft natuurlijk iets van de courgette over, hiermee kan jij altijd nog bijvoorbeeld een courgette soep¬†van maken of de volgende dag een ontbijt uit mijn slimmen „rest“ recepten ūüėȬ†

Ik heb voor deze twee „wraps“ ongeveer 300 g Courgette gebruikt.

Voedingswaarde voor 2 cannelloni compleet: 181 C, 10.2 g KH, 9.5 g E, 53 g Vet en 5.8 g Vezel

 

Schreibe einen Kommentar