Rammenas Bataat Soep

INGREDIËNTEN

4 porties:

  • 1 Rammenas Knol ( geschild ca. 365 g )
  • 1 kleine Bataat ( ca. 175 g )
  • 1 Rode Ui ( ca. 80 g )
  • 1 Knoflook Teen ( ca. 5 g )
  • 8 ml Olijfolie
  • 1 Blokje Vegan Groente Bouillon
  • 1200 ml Water
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 150 ml Cuisine Soja Light Room ( of ander plantaardig Room )

BEREIDING

Schil de rammenas en de bataat en snij in kleine blokjes. ( Gooi de schil van de rammenas niet weg, hiermee kan jij dalijk de soep board decoreren 😉 )

Schil de ui en de knoflook. Verwarm in een soep pan de olijfolie en fruit de ui erin, tot deze glazig worden. Voeg de groente blokjes en de knoflook erbij en laat deze ook even mee fruiten in de pan.

Overgiet dat geheel naar ca. 5 minuten met de water en voeg de blokje groente bouillon, zout & peper erbij. Laat het geheel eerst goed koken, en laat het ernaar gedurende 25 – 20 minuten op een laag pitje pruttelen.

 

Pureer de groente met hulp van een pureer stafje. Giet er nu de soja room erbij en pureer nog een keer goed door. De soep niet meer laten koken, want de kans is groot, dat de room begint te schiften.

Nu is de soep klaar, en je kan deze naar smaak met kruiden net als dille, bieslook of peterselie opmaken.

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele soep: 545 C, 72.6 g KH, 15.4 g E, 20.7 g Vet en 16 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie: 136 C, 18.2 g KH, 3.9 g E, 5.2 g Vet en 4 g Vezel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *