INGREDIËNTEN
4 porties:
- 2 Punt paprika ( 300 g )
- 3 stuk Prei ( 530 g zonder de wortels en zonder de groene bladen )
- 1 Teen klein gesneden Knoflook ( 4 g )
- 5 g verse Gember klein gehakt
- 1 Blokje Groente Bouillon
- 1 liter Water
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Verwarm de bakoven op gril stand op 200 graden. Was de paprika' s, maak er met een vorkje paar gaten en laat in de bakoven 10 minuten grillen, tot de huid van de paprika' s zwart worden. Haal eruit en laat afkoelen. Als de paprika's afgekoeld zijn, verwijder de zaden en de stengel. Snij de prei ( allen de wit gedeelde ) in 1 cm breed ringen en was goed uit. Doe nu alle ingrediënten met 1 liter water in een grote soep pan en laat even opkoken.
Als de water kookt, zet de vuurtje heel laag en laat het geheel met deksel erop ca. 20 - 25 minuten langzaam pruttelen. Als de tijd om is, neem een pureer staafje en pureer de soep tot een egaal gebonden soepje. Dien op met paar blaadjes tuin kers of verse peterselie en serveer zelfgemaakte
brood of
crackers erbij.
Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de hele soep: 511 C, 108.3 g KH, 14.6 g E, 6.5 g Vet en 14.7 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 128 C, 27.1 g KH, 3.7 g E, 1.6 g Vet en 3.7 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *