Pittige Linzencurry

Ingrediënten

2 – 4  porties :

  • 1 Blikje Linzen ( uitgelekt 260 g ) of Linzen voorgekookt          
  • 140 g Rode Ui
  • 8 g verse Knoflookteen
  • 12 ml Olijfolie
  • 10 g verse Gember
  • 50 g pittige rode Currypasta
  • 70 g fijn geraspte Wortelen
  • 50 g Tomatenpurree
  • 400 ml Kokosmelk ( light )
  • Zout & Pepper naar Smaak
  • 20 g Platte Peterselie ( Decoratie)

BEREIDING

Git de linzen uit de blik in een afgiet , was goed af onder lopend water en laat goed uitlekken. Snij de ui, de gember fijn. Rasp de woltel heel fijn.

Verwarm in een pan de olijfolie en doe de fijn gesneden groente erin en roerbak deze goed. Hak ondertussen de knoflook en voeg deze erbij en roerbak alles goed, tot de groente een mooie goud bruine kleur krijgt.

Voeg nu de curry pasta en de tomatenpuree erbij, tot de pasta en puree goed door de groente vermengd zijn. Giet nu de kokosmelk erbij, voeg nu nog naar smaak zout en pepper erbij, roer alles goed door.

Nu kan jij de linzen in het mengsel toevoegen en het geheel kort laten opkoken. En klaar is de heerlijke pittige curry 🙂

Je kan deze curry heerlijk opdienen met rijst, maar is deze ook heerlijk met brood of nachos te genieten. Decoreer met opdienen de curry met peterselie 🙂

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor  de hele curry gerecht zonder rijst: 998 C, 109.1 g KH,  37.2 g E, 43.1 g Vet en 22.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 4 porties: 250 C, 27.3 g KH, 9.3 g E, 10.1 g Vet, 5.7 g Vezel

Schreibe einen Kommentar