Pittig-Zoet gevulde Witlofbootjes

Deze salade is niks voor mensen, die niet van pittig houden. Dan moet jij gewoon de Chili Peper weglaten of jij houdt van smaak explosies en durf het aan šŸ˜‰

Ingrediƫnten

voor 2 personen of meer:

  • 2 Witlof ( losse Bladen ca. 200 g )
  • 30 g gedroogde Mango ( in water ingeweekt voor 5 minuutjes ) Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā 
  • 1/4 Komkommer ( zonder pitten 80 g )
  • 1/2 Rode Ui ( 40 g )
  • 1/2 Chili Peper ( heel klein, dus 2 g is al pittig šŸ˜‰ )
  • 10 g Krenten
  • 10 ml Citroensap
  • 10 ml Olijfolie
  • 25 g Pecan Noten ( of andere Noten naar Smaak )
  • Snuifje Knoflook Poeder
  • 10 ml Agave Siroop ( of meer naar Smaak )
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Snij de eindstuk van de witlof en maak ervan mooie bladen los. Was de bladen en laat goed uitlekken. Snij de gedroogde mango in kleine blokjes en laat deze ca. 5 minuutjes in water weken. Snij de komkommer door de midden en haal met hulp van een lepel de pitten eruit. Snijd de komkommer in heel fijne kleine blokjes. Snij de ui en de Chili Peper ook in heel fijne kleine blokjes. Hak de noten klein. Haal de mango uit de water, hou 1 – 2 EL week water vast. Doe alle ingrediĆ«nten in een kom, breng op smaak met zout & peper en de week water van de mango. Vul de witlof bladen een bij een met de salade en serveer op een mooie grote board.

 

Voedingswaarde voor 12 stuks: 482 C, 56.9 g KH, 6 g E, 28 g Vet en 10.2 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 bootje: 40 C, 4.7 g KH, 0.5 g E, 2.3 g Vet en 5.1 g Vezel

 

Schreibe einen Kommentar