Pindakaas Muffins

INGREDIËNTEN

 

12 stuks:

 

  • 1 grote of 2 kleine Bananen ( ca. 160 g )
  • 200 g Universal Bakmix ( glutenvrij )
  • 50 g Sojaisolaat met Vanillesmaak ( kan ook door de bakmix-meel vervangen worden )
  • 75 g Erythritol ( of meer naar Smaak, of ander Zoetmiddel )
  • 300 g Sojamelk Unsweeted ( of ander plantaardig Melk )
  • 75 Pindakaas ( biologisch zonder toevoegingen )
  • 8 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakpoeder )
  • 3 g Kaneel
  • snufje Zout

Omdat mijn Soja-Isolaat naar Vanille smaakt en zoet genoeg is, is voor mijn smaak 75 g Zoetmiddel voldoende….. Als jij normaal meel neemt, dan voeg misschien nog iets extra vanille suiker, of vanille extrakt en extra zoetmiddel erbij….Ook kan jij Amandelmeel met Amandelpasta kombinieren……Check it out 🙂

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht ). Weeg alle droge ingrediënten af en meng in een kom met elkaar. Snij de banaan in kleine plakken. Doe de banaan, de pindakaas en de sojamelk in een goede keuken machine en laat goed met elkaar mixen. Voeg de droge ingrediënten erbij en mix het geheel tot een glad deeg. De deeg is heel plakkerig.

 

Zet in een muffin blik papieren muffin vormpjes. Geef in elke vorm een goed gevulde eetlepel van de deeg. Omdat de deeg heel plakkerig is, is het handig een 2 de eetlepel ter hulp te nemen. Als alle vormpjes goed gevuld met deeg zijn, kunnen nu de muffins in de bakoven.

 

Zet de muffin blik op een bak rooster en zet deze in de midden van het bakoven en laat de muffins 35 – 40 minuten heerlijk goud bruin bakken.

 Mit een priktest weet jij of de muffins klaar zijn. Haal de rooster uit de bakoven en laat goed afkoelen. Deze muffins zijn heerlijk bij de TEA-Time, of een tussendoortje. Maar jij kan deze ook heerlijk als ontbijt “broodjes” met hartig of zoet beleg eten.

(hier een bijvoorbeeld als ontbijt met pindakaas en zelfgemaakte soja-fruit-yoghurt )

 

Voedingswaarde voor 12 stuks : 1609 C, 277.7 g KH, 83.6 g E, 50 g Vet en 20.5 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 stuk : 134 C, 23.1 g KH, 7 g E, 4.2 g Vet en 1.7 g Vezel 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *