INGREDIËNTEN
1 glazen pot (290 g ) :
- 2 Peren zonder schil en klokhuis ( 200 g )
- 2 gedroogde Vijgen ( 30 g )
- 1 g gedroogd Anijszaad
- 1 g gedroogd Kardamon
- 1 g Piment
- 1 g Zwarte Peper
- 1 g gedroogd Venkelzaad
- 25 g Erythritol
- snuifje Zout
- 10 ml Kokosolie
- 150 ml Jus d' Orange
- ( als jij van pittig houdt, dan nog een verse kleine hele 1 Chili Peper )
BEREIDING
Schil de peren, verwijder de klokhuis en snij in kleine blokjes. Snij de vijgen in kleine stukken. Doe alle ingrediënten ( incl. de Chili Peper in zijn geheel, als jij van pittig houdt ) in een pan met deksel en laat op een klein vuurtje zachtjes pruttelen.
Als de vijgen zacht zijn, is de kook tijd klaar en de vuurtje kan uitgeschakeld worden. Haal de Chili Peper eruit en pureer de mengsel met een pureer stafje tot een glad mengsel. Doe het in een glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast. Deze chutney smaakt heerlijk bij burgers of ook als salade dressing. Gewoon durven.....met smaken en dips te experimenteren :-)
Voedingswaarde voor de hele glazen pot: 354 C, 92.3 g KH, 3.1 g E, 11 g Vet en 9.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *