Pastinaak Rode Bieten Soep

Pastinaak is een groente, die jij in verschillende manieren kan toebereiden en nuttigen. Denk aan pastinaak chips, of pastinaak puree of stampot met pastinaak….

INGREDIËNTEN

4 Porties of 6 :

  • 300 g Pastinaak
  • 300 g Rode Biet rauw of voorgekookt
  • 15 ml Olijfolie
  • 1 grote Rode Ui (100 g )
  • 1 grote Teen Knoflook ( 10 g )
  • 1 Blokje Groente-Bouillon
  • 5 g Verse Peterselie
  • 600 – 800 ml Water
  • Zout en Peper
  • snuifje Nootmuskaat
  • schuitje Soja cuisine light

BEREIDING

Schil de rode bieten en de Pastinaak. Snij deze in stukken. Snij de ui in kleine blokjes en hak de knoflook heel fijn. Fruit in een soep pan in de olijfolie de ui en de knoflook. Als de ui goed glazig geworden is, voeg de pastinaak en de rode biet erbij en laat 2-3 minuten even mee fruiten. ( Als jij voorgekookte rode bieten neemt, dan worden deze later toegevoegd, naar dat de pastinaak al in de water gaar geworden is !!! ) Giet de water erover en voeg de bouillon, peterselie, zout en peper toe en laat even de water opkoken. Hiernaar de vuurtje verlagen en de soep ca. 25 minuten met de deksel erop laten pruttelen. ( Als jij voor gekookte bieten neemt, komen deze nu in de pan en koken even nog 5 minuten mee. )

Als de groente gaar is, voeg jij de nootmuskaat erbij en pureer nu de soep met een pureer stafje. Proef naar de smaak, voeg misschien nog kruiden naar smaak erbij, laat even heel kort ca. 2 minuten pruttelen, en klaar is soep. Dien de soep in kommetjes op en maak mooie op met verse kruiden en een schuitje soja cuisine light.

Voedingswaarde voor de hele soep zonder extra kruiden en soja cuisine: 632 C, 99.2 g KH, 10.6 g E, 16.3 g Vet en 29.9 g Vezel

Tip: Reken jouw eigen voedingswaarde per persoon, afhankelijk welk cuisine jou neemt en welke kruiden. Misschien hou jij meer van haver cuisine of rijst, en ook die van jouw niet light…Dus bereken altijd je eigen portie met jouw eigen ingrediënten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *