INGREDIËNTEN
- 200 g Soja Yoghurt Provamel
- 1 Bosui ( 15 g ) in ringen gesneden
- 2 Tenen vese Knoflook geperst ( 10 g )
- 15 g verse Munt fijn gehakt
- Zout & Peper naar smaak
- ( ik hou van pittig, dus nog 1 g Cayenne Peper )
- 50 ml Water
- ( ik doe nog 5 - 8 g verser Peterselie erin, omdat ik Peterselie-Verslaafd ben :-D :-D :-D )
BEREIDING
Was de bos ui en snij het eindstukje eraf. Snij van de witte gedeelte in kleine fijne ringen tot de groene gedeelte. Deze niet mee gebruiken, omdat deze bitter smaken. Was de munt en hak de bladen heel fijn. Doe nu alle ingrediënten in een kom en meng alles goed met elkaar. Proef naar de smaak en kruid eventueel naar. Serveer de saus in een kom, opgemaakt met iets extra muntbladen, en/of met paprika poeder en drogen munt poeder.
Voedingswaarde voor de hele recept zonder peterselie: 119 C, 7.2 g KH, 9.5 g E, 5 g Vet en 3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *