MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Munt-Soja-Saus

Dips & Spreads Turkish Cuisine
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

  • 200 g Soja Yoghurt Provamel
  • 1 Bosui ( 15 g ) in ringen gesneden                                                          
  • 2  Tenen vese Knoflook geperst ( 10 g )
  • 15 g verse Munt fijn gehakt
  • Zout & Peper naar smaak
  • ( ik hou van pittig, dus nog 1 g Cayenne Peper )
  • 50 ml Water
  • ( ik doe nog 5 - 8 g verser Peterselie erin, omdat ik Peterselie-Verslaafd ben :-D :-D :-D )

BEREIDING

Was de bos ui en snij het eindstukje eraf. Snij van de witte gedeelte in kleine fijne ringen tot de groene gedeelte. Deze niet mee gebruiken, omdat deze bitter smaken. Was de munt en hak de bladen heel fijn. Doe nu alle ingrediënten in een kom en meng alles goed met elkaar. Proef naar de smaak en kruid eventueel naar. Serveer de saus in een kom, opgemaakt met iets extra muntbladen, en/of met paprika poeder en drogen munt poeder. Voedingswaarde voor de hele recept zonder peterselie: 119 C, 7.2 g KH, 9.5 g E, 5 g Vet en 3 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten