MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Lijnzaad Broodjes

Ontbijt Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

8 stuks:
  • 30 g Lijnzaad ( gebroken )                                   
  • 10 g Chiazaad
  • 180 ml Water
  • 140 g Kikkererwtenmeel
  • 130 g Boekweitmeel
  • 8 g Wijsteenbakpoeder ( of normaal Bakpoeder )
  • 4 g Zout
  • 25 ml Appelcider Azijn
  • 30 g Dadelstroop ( of ander Zoetmiddel )
  • 15 ml Olijfolie

BEREIDING

Vermeng de lijnzaad en de chiazaad met de water en laat even rusten tot deze iets dikker wordt. Vermeng alle droge ingrediënten met elkaar en vermeng de natte ingrediënten goed met elkaar. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar en kneed met je handen, tot een gladde deeg. Maak eer zoveel balletjes van, in de maat, hoe jij wil. Ik maakte er 8 kleine van. Leg de balletjes op een bakblik ( met bakpapier bekleed ) of in een silicone bakvorm en dek de broodjes voor ca. 15 minuten met een theedoek en laat even rusten. Verwarm de bakoven op 185 graden en bak de broodjes 25 minuten. Jij kan de broodjes lekker bij de ontbijt eten, of bij een salade of een soepje. Geniet ervan :-) Ik maakte van de mengsel 8 stuks :-) jij kan er ook 4 grote broodjes van maken ;-) Voedingswaarde voor 8 stuks: 1379 C, 211.8 g KH, 50 g E, 35.4 g Vet en 24.1 g Vezel Voedingswaarde voor 1 stuks ( van 8 ): 172.4 C, 26.5 g KH, 6.25 g E, 4.4 g Vet en 3 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten