Knolselderij uit oven

Knolselderij kan gegeten worden als alternatief voor aardappels. De knol is veel voedzamer dan aardappels en ook heel caloriearm. Knolselderij is een ondergronds groeiend gewas wat familie is van de wortel. De witte knol heeft diverse medicinale eigenschappen.

Ingrediënten

2 – 4  porties :

  • 1 knol selderij ( ca. 950 g, geschild ca. 700 g )
  • 20 ml Olijfolie
  • 20 ml Citroensap
  • 1 g Knoflook Poeder of 1 grote teen Knoflook
  • 1 g gedroogd Rozemarijn
  • Zout & Pepper naar Smaak
  • 40 g zwarte Olijven ( ontpit op waterbasis )
  • 20 g Platte Peterselie

BEREIDING

Schil de knolselderij en snij deze in kleine blokjes van ca. 2 cm X 2 cm.

Verwarm de bakoven of 180 grad ( hetelucht ). Bereid in een kom een marinade van de citroensap, olijfolie, knoflook, rozemarijn en zout & pepper. Voeg de knolselderij blokjes erbij en marineer de blokjes goed. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel de blokjes over de bakpapier.

Bak de knolselderij gedurende 15 tot 20 minuten in de bakoven. Snij de olijven en platte peterselie heel fijn en meng deze goed door elkaar in een kom.

Neem de bakblik 5 minuten voor gaartijd uit de oven. Breng de bakoven op grill stand 200 graden. Verdeel de olijf-peterselie mengsel over de knolselderij en grill deze in de bakoven nog 5 minuten. Haal de bakblik uit de oven en dien de knolselderij met sla & Tofu ( of andere Proteinalternatieven) als bijgerecht op.

Je kan dit gerecht ook heel goed koud als antipasti serveren.

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele bakblik: 292 C, 9 g KH,  3.5 g E, 25.7 g Vet en 5.6 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 2 porties: 146 C, 4.5 g KH, 1.8 g E, 12.9 g Vet, 2.8 g Vezel

Schreibe einen Kommentar