Johannesbroodpitmeel is zowel een verdikkingsmiddel als ook een bindmiddel. Het komt heel vaak in babyvoeding voor. Johannesbroodpitmeel wordt gewonnen door het malen van de zaden van de Johannesbroodboom. Johannesbroodbomen groeien in de Middellandse Zeegebieden. Ik kwam deze boom op mijn detox vakantie tegen, tijdens mijn dagelijkse ochtend wandeling.
Uit de bonen worden de zaden uitgehaald en deze worden dan verwerkt. Ik at als kind de bonen, in Turkije worden de bonen ook gedroogd verkocht als snoep .
Ik heb hier enkele foto's van google voor je, daarmee weet, hoe Johannesbrood er uit ziet:
Ik heb
hier nog een lijk, waar jij iets meer kan lezen over Johannesbroodpitmeel.
En hier nog de Voedingswaarden op mijn doosje Johannesbroodpitmeel:
Ook wordt van de boon carobe gewonnen. Carobe is een caloriearm alternatief voor Cacao, of de wel voor diabetes patiënten, maar ook voor mensen die allergisch zijn voor Cacao :-) Grappig is dat de naam "KARAT" oorspronkelijk van carobe komt. Want diamanten en goud worden vroeger met deze pitten afgewogen. Want onafhankelijk hoe groot de zaad ook is, weegt deze altijd 0,18 gram. En dat wordt "KARAT" wordt toen van het Latijnse woord "CERATONIA" afgeleid.
Hier nog de foto's van mijn carobe-doosje :