„Gehaktballetjes“ even anders

Bij de term „gehakt“ denkt iedereen meteen aan hakvlees…Maar gelukkig is ook elke groente, noten, zaden, granen ook hakbaar šŸ™‚ Dus heeft dit recept niks met de oorspronkelijke vleesballetjes te maken !!! Mijn gehaktballetjes zijn even anders en smaken verrukkelijk als voorgerecht en tussengerecht. Ook als jij een traktatie hebt thuis, of gewoon een party…is deze een super idee als „Fingerfood“. Ik zeg TRY BEFORE DIE ā— ā— ā—

Ingrediƫnten

voor ongeveer 20 Balletjes:

  • 100 g Ruwe Cashew Noten
  • 80 g Walnoten of andere Noten
  • 60 g Sesamzaad
  • 65 g Pijnboompitten
  • 50 g Krenten
  • 1 Teen ( 5 g ) Knoflook
  • 2 g gedroogde Oregano
  • 3 g gedroogde Basilicum
  • 2 g gedroogde Koriander
  • 2 g Komijn Poeder
  • 1 Velletje Nori heel klein geknipt ( 3 g )
  • 30 ml Citroensap
  • 70 g Water
  • ( jij kan natuurlijk ook verse kruiden nemen, maar dan moet jij een handvol ervan nemen )

BEREIDING

Doe alle ingrediĆ«nten behalve de Nori velletje in een keukenmachine en laat klein hakken tot een plakkend mengsel. Doe de mengsel in een kom en voeg de klein genipte Nori velletje erbij. Meng nog een keer alles met een lepel goed door elkaar. Zet de mengsel even voor 10 minuten in de koelkast. Haal de mengsel uit de koelkast en draai grote balletjes ervan. Als jij klaar bent met balletjes draaien, dan zet de balletjes tot het serveren in de koelkast. Als dip passen de zelfgemaakte Humus en de Geen-Pinda-Saus super goed erbij. Als jij een heb geproefd, roept dat naar meer šŸ˜‰ šŸ™‚

Voedingswaarde voor 18 balletjes: 2094 Calorien, 89.9 g KH, 54.2 g E, 175.8 g Vet en 14.9 g VezelĀ 

Voedingswaarde voor 1 balletjes: 105 Calorien, 4.5 g KH, 2.7 g E, 8.8 g Vet en 0.7 g Vezel

Schreibe einen Kommentar