Gegrilde Witlof op gekarameliseerde Prei

Ingrediënten

2 porties:

  • 2 Witlof ( ca.300 g )
  • 5 ml Olijfolie ( om de Witlof ermee te besmeren )
  • Zout & Peper ( voor over de Witlof )
  • 1 g Tijm ( voor over de Witlof )
  • 15 ml Olijfolie
  • 2 Prei ( ca. 240 g )
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 30 g Agave Siroop ( of meer of ander Zoetmiddel )
  • Zout & Peper maar Smaak
  • 100 ml Water

BEREIDING

Verwarm de bakoven of 180 graden. Was de witlof en snij de einden van de stronken  af. Snij naar de lengte in 2 helften. Besmeer de gladde overvlakken met olijfolie en doe er zout, peper en iets tijm er overheen. Grill de witlof van alle kanten en zet in een ovenschaal. Doe de Witlof in de bakoven en bak deze ca. 20 – 25 minuten gaar.

Snij de wortel stukken en de groene bladen van de prei af. Snij de witte gedeelte door de midden en snij deze in heel fijne strepen.

Was de gesneden prei onder lopend water in een vergiet goed af en laat goed uitlekken. Snij de ui in halve ringen. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de prei erin. Laat even 1 – 2 minuten fruiten. Voeg nu de Agave Siroop, zout peper toe en laat verder fruiten. Giet aansluitend de water erbij en laat op heel zacht vuurtje ca. 10 minuten pruttelen.

Als de prei klaar is, kan jij de witlof op de gekaremeliseerde prei opdienen. (Misschien kan jij iets van pasta of gegrilde Tofu erbij opdienen als idee ) Eet smakelijk 😉

 

Voedingswaarde voor de  hele gerecht: 409 C, 49.4 g KH, 7.2 g E, 18.8 g Vet en 18.2 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie: 205 C, 24.7 g KH, 3.6 g E, 9.4 g Vet en 9.1 g Vezel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *